torsdag 28 januari 2010

Kritiska tongångar även hos alliansens hästväljare

 
Världens härligaste häst - Järvsöfaks

"Hästväljare": Begreppet som kanske kan beskrivas med att en väljare skulle rösta på, låt oss säga moderaterna, även om partiet hade en häst som partiledare. Jag anar att Per Gudmundson Svd, har dragning åt det hållet men ser att viss antydan till kritik mot alliansen och Reinfeldt kan anas i ledartexter. I dagens tidning och i blogginlägg i går får Reinfeldt kritik för att han bara skräms med de rödgröna. Om det är spöken eller troll kanske är mindre intresssant. Att kritiken förs fram är däremot tecken på förändring.

I DN finns också antydningar som egentligen är ganska viktiga: Malin Siwe pekar i förbifarten på att Reinfeldt egentligen har samma sits som de rödgröna. Han kritiserar Mona Sahlin för oklarheter men "den borgerliga alliansen inte heller lagt något framtidsprogram,".  Även om Siwe tycker att "riktningen är klar"- mer av samma sak. Bevare oss...

- Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sverige har klarat sig bäst i EU,
vore kul med en blogg över denna realitet.

Adam Persson sa...

Anonym; Gudbevare oss, sådant kan vi inte skriva om. Det vore ju indirekt att ge regeringen ett erkännande att de skött finanserna på ett tillfredsställande sätt.

Här på s-info är vi duktiga sossar och håller oss inom leden, allt annat vore tjänstefel.

Anonym sa...

Ja, känslan har hela tiden varit "mer av samma sak" tycker jag från alliansen. På lite sikt i tiden med sådan politik kan det inte betyda annat än total rasering av skattefinansierad sjukvård, åldringsvård, skola, arbetslöshet, socialtjänst m m, m m. Huijaligen säger jag. När allt är raserat, förtalat och slutligen skrotat, lanseras sedan på bred front enbart privata aktörer där människor som är rika och friska som kan skaffa sig sjukvård, utbildning, åldringsvård, försäkring mot arbetslöshet m m, övriga göre sig icke besvär.
/gt