torsdag 7 januari 2010

CMA: Reba McEntire den stora behållningen

Såg sedvanligt sändningen i veckan från Country Music Award i Nashville. Ett och annat nytt stjärnskott fanns. Man kan reagera över att de nominerade verkar återkomma år efter år, med några undantag. Mest ljus riktades på docksöta och nästan barncountrystjärnan Taylor Swift som fick trippel  "Entertainer of the year, Female vocalist och "Album of the year". En ny manlig stjärna, dessutom den första svara artisten på galan som jag kan påminna mig var Darius Rucker. Han vann också årets "New artist of the year.

So
what. I Shania Twains frånvaro från scenframträdande fanns Reba McEntire där som levande legend och en röst och karisma som överglänser det mesta. Facebook-mässigt är de nästan lika stora countrygiganter med 65.000 i Shanias största fan-grupp och 59.000 i Rebas. Martin McBride var nominera till "Female vocalist" men fick se sig slagen av Taylor.

Sen några år är det ett par av artisterna själva som står som värdskapet, en lösning som började med Brooks@Dunn. Före det var Vince Gill en institution som lysande konferensier. I år vad han med i ett framträdande...något i skymundan..Men en helt godkänd gala också i år. Största bidraget kom från Reba McEntire.....

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern 
Intressant  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Trailerpark Idlers sa...

Ja, stackars Taylor. Jag tyckte det var lite grymt att låta henne sjunga utan autotuner.