tisdag 26 januari 2010

Reinfeldt och Husmark Pehrsson till försvar av sjukförsäkringseländet

Statsministern och moderatledaren har en stor tro på sig själv. Den regering han leder förlorade hundratusentals väljare på försämringarna, på rapporterna om svårt sjuka som tvingades till jobb de inte var redo och friska för, allt efter hafsverket och regelförändringarna i sjukförsäkringen. När Reinfeldt återvände till svensk mark uttalade han en förklaring. Han själv - Reinfeldt- hade varit frånvarande. Frågan hade inte kommunicerats tillräckligt bra.

idag gör han det. Inte med något nytt i sak utan genom angrepp på oppositionens tankar kring en mer trygg och rimlig sjukförsäkring än den han själv har skakat fram. Och visst: han skriver inte själv på DN debatt. Reinfeldt skriver tillsammans med Husmark Pehrsson som inför hela svenska folket har bekräftat att försämringarna görs för att skrapa ihop till finansieringen av de sänkta skatterna.

I debatten mot Sahlin var de hårda slag mot enskilda sjuka som har blivit exempel i medierna "myndigheternas fel". Allt som skedde före alliansregeringens tillträde den 12 oktoberg 2006 var i stället politikens, den socialdemokratiskas, fel. Hur som: jag tror inte att ens Fredrik Reinfeldt kan "kommunicera hem" de 350.000 väljare som har flytt alliansen. Det handlar inte bara om sakfrågan utan också om värderingar som väljarna inte uppskattar hos sin  regering.

Roger Jönsson har fler analyser av "försvaret-artikeln".
Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Efterhand som klimatpolitiken och inte sjukfrågan kommer fram, så blir det ganska lätt med en överflyttning av de 150.000 väljare som krävs. Från miljöpartiet, vars stollepolitik ännu inte har diskuterats.
Det är dit som folk har flytt, inte till s.
Sjukfrågan kom alldeles för tidigt.

Anonym sa...

Sjukfrågan har kommit och den fortsätter också med den politik som bedrivs nu. Sedan tycker jag att klimatfrågans vara eller inte är synonym med miljöfrågor.

Reinfeldt och Husmark-Pehrsson måste vara duktiga om man de ska kunna kommunicera hem så mycket röster, eller borde man säga, experter på kollektiv hypnos, för något annat kan ju inte bita på ologiskheterna och sakfelen/gt

Bengt Svensson sa...

Att borgerliga väljare har flytt till MP har inte med klimatfrågan att göra. Det är alla borgerliga liberaler som blivit hemlösa, som ser MP som enda utväg.

Anonym sa...

Jo, det visar sig kanske att de väljarna inte ens kände sig som borgerliga liberaler, när det kom till kritan och då är de ju välkomna! /gt