söndag 17 januari 2010

Hemliga popularitetssiffror för svenska partier "avslöjade"


Kvällens Rapportsändning hade med hemlig mätning från FSI, forskningsgruppen för samhälls- och informationsstudier. För de flesta partier går det nedåt jämfört med förra valet. Det är, åter, miljöpartisterna som kan känna sig nöjda. I mätningen lär partiet ha samma "popularitet" som S och M.

Den som har det minsta koll på svensk politik vet förstås att det är stor skillnad på att svara "tycker om" i den här typen av mätningar och att sen rösta på partiet. Men visst är det positivt att de rödgröna känns som starka även i den här grenen. Tidigare i veckan kom ju Demoskop med en mätning som vållat stora "konvultioner" inom de borgerliga blocket. C och Kd ut ur riksdagen och en ledning för de rödgröna trots att också (v) når under fyra procent.

Som
ofta kändes det efterföljande inslaget lite märkligt. Där kände sig redaktionen tvingad att komma med tre "informationer" om Mp:s politik: om koldioxidskatt som ger höjda bensinpriser, om avvecklad kärnkraft och om friår och kortare arbetstid. Som ofta följdes informationen upp med tre väljare som då verkade tveksamma. Om det var ett utryck för Svenska dagbladets teori om att journalister röstar på Mp i stor utsträckning vet jag inte....- Hållplats Hådén har nästan samma vinkling..undantaget sista meningen... :-)


Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?   
 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,