tisdag 17 november 2009

Carl Bildt har inte bloggat idag

Att Sveriges nya EU-kommissionär blir annat än en sosse kan väl för några vara en besvikelse men det var knappast oväntat. Det är förstås sorgligt att Reinfeldt inte samtalade med oppositionen. Att det inte blev en moderat - Carl Bildt exempelvis, var förvånande. En kommentar från den av moderaterna tilltänkte kandidaten sker vanligtvis sker på bloggen men saknas. "Någon" i det moderata lägret tappar en åtråvärd post för att moderatledaren ska släppa in de andra.

Därmed inte sagt att Malmström inte ska gratuleras. Tvärtom. I och för sig har hon under sin ministertid förhållit sig som hon ofta säger: "Jag är liberal". Därför har det vare sig blivit Björklunds batongprofil, Carl Hamiltons teknokrat- och besserwisserstil och inte heller det som jag tror ligger närmast till hands för Cecilia Malmström: Birgitta Ohlssons mer hyllningsvärda och socialliberala "falang". Inte för att jag är i närheten av den sidan "blockgränsen" men det finns förstås politiker på "den sidan" som också ska uppskattas.

Min egna bild av Sveriges nya kommissionär är väl mer som bilden av Maria Leissner. Ja, hon var p a r t i l e d a r e för folkpartiet än gång. Faktiskt. En profil som liknar Malmström och som säkert passar uppdraget som kommissionär i EU-byråkratin. Det finns bara anledning att önska Ceclilia Malmström, regeringens gladades minister nu när "Maudan" har slutat skratta, lycka till i det kommande jobbet.

Mer läsning:
- SvD1, Svd2, Svd Björklund, AB, Expressen. Ekot.

- Några av alla bloggare från Knuff och NetRoots:
Magnus Andersson, (nej, Magnus, Mona är nog inte "så besviken),
Dick Erixon som tycker Malmström är okritisk.
Edvin Alam som är nyfiken på efterträdaren på EU-ministerposten. En moderat kanske?
Fredrik Malm som är nöjd.
Janne Andersson också positiv.
Mats Engström också positiv.
Peter Högberg som ger sitt perspektiv.

Förutom fadäsen med att hoppa över samtalet med det rödgröna så blir det alltså med tvekan väl godkänt.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Läskig kvinna på fel plats.

Cecilia Malmström är en kvinna utan respekt för olikheter. Trots att hon talar varmt om frihet och mångfald.

Som riksdagskvinna deltog hon i pride-paraden i Riga och uttalade sig kränkande om landets lagar och katolska kultur.

Tänk om politiker från Polen skulle marchera i en anti-abort parad i Stockholm och kräva att vi ska ändra vår abortlagstiftning. Det skulle bli ett jäkla ramaskri.

Skönt att slippa se henne i Sverige men jag är orolig för att hon får ett ökat inflytande som kommissionär.

tema09 sa...

Att Bildt inte har bloggat... Du tror inte att han är i Bryssel på mötet ikväll? På "anställningsintervju" för mer ansvarsfulla poster? Dessutom skulle ju ett positivt besked för honom innebära ett negativt för Malmström....