fredag 2 september 2011

Wennerholm, tågen och festmingel


Igår en ny dag i kollektivtrafiken. För resenärerna en dyrare dag efter avgiftshöjningar i taxan. Det innebar inte att trafiken fungerade bättre. Och möjligen berodde några av de tomma platserna på pendel eller t-bana på att någon nu gått tillbaka till att åka bil. Samma dag också en debatt om den framtida kollektivtrafiken. Några trafikforskare dömer ut det fokus på spårvagnar som den nuvarande majoriteten i landstinget verkar ha för innerstadens trafik. Där kan man väl notera avsaknad av samma glöd finns när vi talar satsningar på Spårväg syd. Det finns trots allt mycket att göra som trafiklandstingsråd.

Svenska Dagbladet berättar en annan historia. Vid Trafiknämndens möte den 20 augusti talades ett annat stort och aktuellt trafikämne. Slussen. Men, berättar, Svd-ledaren, ansvarigt landstingsråd bryter upp och missar två timmar av den angelägna debatten och förklaringen är medverkan på ett festmingel. Wennerholm själv kommenterar påhoppet här.

Om Wennerholm är utsedd av landstingsstyrelsen att representera så ska han förstås göra det. Krockar är alltid olyckliga och kanske särskilt sådana krockar som i det här fallet. Kritik eller inte mot ett mingeldeltagande så är de punkter kritiken ska fokusera på helt andra saker än ett mingel. Det handlar om fel prioriteringar av trafikanslag som exempelvis Spårväg City, om oförmåga att agera för att få pendeltrafiken att fungera och sådant. Där får SvDs ledare gärna bidra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Fler bloggar om Politik