måndag 12 september 2011

Lööftesrikt opinionsläge för Centern?

Ser i medier att ett par nya mätningar av väljaropinionen nu har kommit och som innehåller lite nytt i jämförelse med tidigare och inte minst under sommarstiltjen. Även om moderaterna "går bra" verkar centern plocka moderata väljare. Till krispartierna hör nu kristdemokraterna och vänsterpartiet, det senare nu utanför spärren. Möjligen ska man där komma ihåg att partiet är strax efter Centern i partiledarskifte. Det är väl inte otänkbart att en personlighet som Jonas Sjöstedt, trots allt, kan ge en nytändning. I Expressen/Demoskop får folkpartiet ett av de lägsta resultaten i deras mätningar, 5.1. Kanske ser borgerliga mittenväljare något positivt nytt i Annie Lööf i jämförelse med....Jan Björklund. Och hur länge Göran Hägglund kan vara kvar, eller snarare att, med den här utvecklingen för KD är en gåta.

Mitt eget parti får i AB/United Minds 32,4 och är största parti. Omvänt i Expressen/Demoskop med 31 procent och moderaterna största parti. Blockmässigt är de rödgröna störst i Demoskop medan "de blå" är största block i United Minds.

Fler kommentarer under senkvällen...

Ännu en mätning från Metro/YouGov


Läsa: DN, Exp, Svd, AB,
Bloggar: Eget från igår kväll om regeringsombildning,  Eget om allianser, Peter Högberg om förändringslängtan (S), BloggErika,


Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,