torsdag 29 september 2011

DN ger Hägglund råd: "Avgå"

Ja, En suddig bild av Hägglund. Eget foto..
Onekligen måste denna morgon var lite splittrad för Göran Hägglund. Han läser säkert som jag Dagens Samhälle där rubrikerna "Rör inte Göran" säkert värmer. I artikeln berättas om det starka stöd som den ganska nyss omvalda partiledaren har lokalt. Värre är det i rikspolitiken och i medierna. Under veckan krävdes Hägglunds avgång av den egna riksdagsledamoten Roland Utbult. Och dagens ledare i DN är inte heller lika hjärtevärmande som de egna, allt färre, sympatisörerna. DN avslutar:
Hur Kristdemokraterna nu senast kunde sjabbla bort frågan om ersättning till barn som farit illa i fosterhem är ännu inte riktigt klarlagt. Vare sig orsaken var svag ledning på socialdepartementet eller motstånd från andra partier i alliansen befästs dock den negativa bilden: Detta är ett parti som varken vet vart det är på väg eller har förmågan att nå resultat.  I det läget är det bättre för Hägglund att avgå än att förlänga pinan
I går kväll beslutade också KDs distrikt i Stockholm att kräva partiledarens avgång. Och på KDs Amanda Agestavs blogg läser jag:
Det räcker inte med att bara säga bra saker och vara rolig. Det krävs mer för att lyckats. Hade det räckt hade Göran Hägglund skåpat ut alla politiska motståndare för han är jätteduktig på det.
Men som sagt: Det räcker inte. Ser man till opinionsläget så förefaller både DN och Stockholms-KD vara inne på rätt spår. Om nu partiet har någon som helst överlevnadsinstinkt. Nu handlar det inte heller om enbart Kd som parti. Även om missnöjda kristdemokrater säkert strömmar mer till Reinfeldt moderater än till vänster så har alliansen en bräcklig position i riksdagen och har inte råd med fler mandatförluster. Därför är Hägglunds vara eller inte vara både en sak för Kd och för alliansbygget som sådant. 

Mer: DN, SvD, DN
Fler som bloggar: Kent Persson, Krassman, Ulf Bjereld,

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern

Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,