torsdag 15 september 2011

Riksdagsår med förhinder och en Åkesson i kamp för julafton

Idag är det riksdagens "högtidliga öppnande". Ett nytt riksdagsår sparkar igång och regeringen Reinfeldt har en minoritetsregering att styra Sverige med. En del företrädare för allianspartier verkar ha tröttnat på detta och vill utvidga regeringen med Miljöpartiet. I dagens SvD-artikel noterar man dock att de flesta förefaller förkasta idén. Några välkomnar ett miljöparti som inte ställer så höga krav.

Inför det nya året kommenteras arbetet generellt i riksdagen. Ledamöter som Lars Gustafsson, Kd, riktar (senkommen) kritik mot Reinfeldt.


–Vissa ärenden, till exempel sjukförsäkringen, skulle ha kunnat hanteras annorlunda

Nu blir inte en nödvändig förstärkning av ersättning och villkor till den som är sjuk den stora "reformen" detta riksdagsår. I stället är det sänkt resturangmoms på 5.4 miljarder med mycket oklara jobbeffekter. Mer en form av "Maud Olofssons sista insats". Det ska onekligen bli intressant att se vidare i Reinfeldts regeringsförklaring vad som finns med och inte minst vad som saknas.

Dagens "gräl" i anslutning till öppnandet står föga förvånande Sverigedemokraterna för. Den viktiga markering som görs i ett Sverige med olika kulturer och religioner gillas inte av de främlingsfientliga som under sommaren inte har gjort ett uns av omprövning. Inslaget ser Åkesson som ett "mångkulturalistiskt jippo" Mitt i eländesbudskapet från denna banérförare för Sd tvingar jag mig ändå till ett svagt leende. Åkesson rabblar i sammanhanget upp traditioner och helger som han minnsan kommer att fortsätta fira. En bekräftelse på att de tokerier som partiets ledare i Filipstad uttalade i videon "Sverigedemokrat gör bort sig" inte var egna tankar utan något som finns förankrat hos Sverigedemokrater ända upp i Åkessons ledarposition. Sd: Partiet som ser ett hot mot julafton. Seriöst! 

Mer: Tidigare Svd, Brännpunkt med flirt med Mp. SvD Brännpunkt, Åkesson, DN, AB,
Bloggar: Lena Sommestad om firande av rösträtten, Martin Moberg om högerns ekokammare, Sebastian Stenholm med medial analys, Signerat Kjellberg inför riksdagsöppnandet, Röda Berget om Åkessons språngmarsch, Ett hjärta rött om regeringens syn på utförsäkrade, Åsa Westlund om centerns misslyckanden i miljöpolitiken, Krulli om att gå över gränsen,

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,