tisdag 6 september 2011

Åter oklart om Spårväg Syd!

Spårväg Syd är en viktig och nödvändig förstärkning av Stockholms södra delar. Om detta har politiker i alla fall i tal varit eniga om. Även om landstingets moderatledda majoritet har pressat in en spårväg i innerstaden före den södra och även om man i voteringar har antytt ett motstånd har de ändå gett intyg om att satsningen kommer. Nu förekommer uppgifter igen om att investeringen får stå tillbaka, idag i Mitt i Huddinge. Åter är det de södra delarna som drabbas. Hela regionen säger sig ställa upp på flera regionala kärnor för länets utveckling. Men i praktiken verkar landstinget under moderat ledning styra de mesta av kraftcentra och investeringar " norr om Slussen".

I ett av de många inläggen jag själv har skrivit om Spårväg Syd nämnde jag en signal som fanns i landstingets tjänstemannapapper. Jag påminde om det i ett inlägg i mars 2010. Då, när det nu var, fanns helt plötsligt Spårväg Syd inklämd på något lista över framtida investeringar och där någonstans i mitten i prioritering. Därefter har skenet getts, inte minst av allianspartierna i Huddinge, om att det här inte blir några problem att få igenom i "högre makter". Det kan nu visa sig vara fel och mina farhågor riktiga. Det är oerhört trist för utvecklingen av Södertörn. Så, blogg- och landstingsvännen Lennart Kalderén, Salem. Nej, tyvärr. Alla verkar inte vilja bygga Spårväg Syd.

Mer att läsa:  Inlägg förra veckan om uppgifterna, Svd med S-kommunalråd som följdes upp med borgerliga kommunföreträdares "Vi vill också." :   DN före valet: Alla vill bygga..

Bloggar. Emils Huddinge. Martina Mossberg (m) i Haninge, Kalles blogg, Fp i Huddinges blogg,

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,