tisdag 25 maj 2010

Nya vändningar om Karolinska: Nu blir det gruppledaröverläggningar

Om det är efter den robusta kritikerstormen eller inför hotet om extra landsting ser det i alla fall ut som om landstingsmajoriteten backar i sin tidigare benhårda fastlåsning vid beslutet om det nya bygget. Idag har landstingsmajoriteten som det heter, fattat en utsträckt hand från oppositionen om detta.

Det finns många vinnare med detta. Att det inte är ett totallåst läge när vårt största investering någonsin ska göras är nödvändigt. Att tonen, trots valår, kan vridas till konstruktiva lösningar som gynnar stockholmarna visar något av styrkan med demokratin. Även om första delen av "skandalen" Karolinska uppvisade motsatsen.

Frågan om framtiden för vår sjukvård behöver lösas i samförstånd, för våra invånares skull. När det gäller domen över hur hela ärendet har hanterats är det ytterst väljarna som på valdagen "dömer av" både det och annat. Men bra att utsträckta händer fångas upp.

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

Helene sa...

Jag tror att majoriteten inte själva insett allvaret i ärendet, utan gått på tjänstemännens bedömningar. Inför debatten var de förberedda på att vi skulle kritisera OPS, inget mer.

Det är bra med gruppledaröverläggning.