torsdag 6 maj 2010

Vad vill Svenskt näringsliv?

Ska erkänna att jag nog mentalt började ladde för en fyllig replik till dagens DN debatt. Urban Bäckström skriver om "jobbpolitik". Eller?

I artikeln finns antydan om att Svenskt Näringsliv vill ett par saker: ha fortsatta skattesänkningar, andra finansieringsformer av välfärdsverksamhet och fortsatta privatiseringar. Det senare bygger på ett snurrigt resonemang utan verklighetsförankring att
Som steg på vägen kan mer av den i dag offentligt finansierade produktionen bli både bättre och billigare med privata utförare
Det där håller inte längre som budskap om man vill förändra och förbättra. Vare sig allianspartierna eller de rödgröna får särskilt mycket råd av Svenskt Näringsliv.

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant`? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med om Bäckström svamlar en hel del i artikeln. Han tom missar lönebildningens avgörande påverkan på arbetslösheten.

Jag röstar på (S) men tycker även (S) struntar i lönebildningen eller tom tycker den fungerar bra. Trots konstant hög arbetslöshet sedan 1992 har vi ökat reallönerna med över 40 procent!

Införandet av medlingsinstitutet var det sista som gjordes för att hålla nere lönerna av (S). (S) måste komma förslag hur vi ska få en lönebildning som ger låg arbetslöshet

CarlB sa...

Tanken med Bäckströms inlägg till de rödgröna vara - gör om, gör rätt. Dvs tänk i nya banor när det gäller näringspolitiken. Tyvärr har inte (s) några ideér om hur det ska gå till.