onsdag 19 maj 2010

Reinfeldt nöjd med det mesta

Såg moderatledaren Reinfeldt i Godmorgon Sverige. Det var en snäll reporter och en nöjd statsminister i studion. Frågebatteriet inleddes med temat "slöjförbud". Jobbpolitiken avhandlades ganska kvickt, även om Reinfeldt menade att det är valets viktigaste fråga. Han berättade också att han är övertygad om att sänkta skatter ger fler jobb, utan att närmare bena ut detta. Här tycker jag fortfarande att Reinfeldt kommer undan för lätt. Jobben och ett minskat utanförskap var vinnarfrågan 2006. Resultatet som väljarna nu ska döma, blev omvänt. Reinfeldt själv har tidigare haft en klok syn på detta, något som Mona Sahlin skrev om igår.
”Jobb kommer att vara den helt avgörande frågan. Vinner vi i höst kommer vi i valet 2010 att mätas utifrån om vi fått fram fler jobb.”
Gör det.

Den andra frågan jag reagerade på var Reinlfeldts nöjdhet när det gäller välfärden. Kommuner och landsting går bra, menade Reinfeldt. Trots att 25 000 anställda har sagts upp och 20.000 fler riskerar att få gå påstod Reinfeldt att just välfärdssektorn har klarat av krisen bäst. Och några ökade statsbidrag efter valet kunde jag inte höra något löfte om. Det får negativa effekter för välfärden när man väljer sänkta skatter före resursförstärkningar till skolan och vården.

Mer i "prasselmedier" som ex AB.
Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant ? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Om nu inte sänkta skatter ger fler jobb, varför skriver Riksrevisionen att jobbskatteavdraget ger 80 000 jobb?

Och varför vill ni inte avskaffa denna "djupt orättvisa politik som ger mest till dem som har det bäst"? Ni har ju skällt på jobbskatteavdraget i fyra års tid och nu helt plötsligt svänger ni.

Det känns ju seriöst. (Om man är tokpopulist och företräder miljöpartiets siestapolitik)

För övrigt återkom Reinfeldt till jobben i princip varje fråga, åtminstone om jag ska tro mina egna öron samt Mats Knutssons kommentarer efteråt. Så du har väl inte sett intervjun.