lördag 1 maj 2010

Första maj med besked

Första firandet, det i Huddinge, är nu över. Snart tar bussarna oss till Stockholm och Humlegården för ny marsch till Norra Bantorget. Mona Sahlin ska tala, något som hon redan gjort i Sundbyberg. Dagen till ära: tydliga löften till pensionärerna om att en ny, rödgrön regering kommer att börja täppa till den klyfta mellan beskattningen av pensioner och lön som alliansregeringen har drämt till de äldre med.

Bra tal i Huddinge: Carina Moberg, riksdagsledamot, Erika Ullberg, landstinget och SSU:s Olivia Dervissidis var tre av dem som körde kortare appeller. Boliviansk dans och ett lokalt band ramade in firandet.

Det sistnämnda kan man inte säga om de andra besökarna på torget denna morgon. Av årets 365 dagar såg sig nu två partier - folkpartiet och kristdemokraterna - nödgade att kampanja också på Första maj. Visst: inget snack om att den rätten tillhör alla. Men kan inte förstå den lite surmulna barnsligheten att precis se arbetarrörelsens dag som något man måste balansera. Barnsligt eller kanske respektlöst. Välj själv.

Nu åker jag vidare...

Och en sak till: det tompladder som Expressen kör med idag är just ...tompladder. Visst finns ställen där också S har interna strider. Men den bild tidningen sätter är..nonsens.


Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Göran Hådén sa...

Jag tror att många av dagens "radikala" demonstranter skulle tjäna på lite självkritik:
http://www.youtube.com/user/xPlodeR1993#p/a/u/0/6EmRN81ObZQ

Raymond Svensson sa...

Peter,
jag har bara läst Mona´s 1a majtal. Var finns visionerna, ambitionerna för Europa-samarbetet? Finns det några frågor som prioriteras i EU-samarbetet av (S)? Av Monas tal inget. Hon nämnde inte ens EU. Bland de vallokomotiv som (S) utsett, finns in heller någon som ansvarar för utrikespolitik, EUropafrågorna. Det internationella engagemanget har slockat eller åtminstone falnat ordentligt. Synd. (Mp) och (V) känner sig förmodligen säkra i sadeln; med en ny rödgrön regeringen blir det mer av sand, grus och sten från Sveriges sida i Europasamarbetet.