måndag 6 juli 2009

Rätten att äta och att blogga

Från min "fjälltopp" läser jag nätupplagorna av tidningarna. Ser att matskandalen, en olaglig affär mellan Sodexho/Landstinget, som Svd på ett bra sätt har tagit upp, nu kommenteras i konkurrenttidningen DN. När den folkpartianknutna tidningen kommenterar det folkpartistiska landstingsrådets misstag blir de mentala banden så tydligt påverkande på DN:s sätt att granska makten.

Slutsatsen blir att skandalen måste bli en lärdom, exakt det som Wallhager själv har sett som alternativ till att avgå. DN försöker också genom en kommentar om oppositionen ge bilden av någon form av jämviktsansvar mellan de som har makten och de som opponerar.

Det är en orimlig och farlig tes som DN driver. Att inte våga gå längre i kritiken när de egna har gjort bort sig kan leda väldigt fel. Oppositionen i landstinget som mer eller mindre stängs ute från påverkan kan omöjligen likställas med de som faktiskt har makten, vare sig det gäller mat, sjukvård eller trafik. Ola har en kort men kärnfull kommentar. Min slutsats har varit att Wallhager måste lämna.

Debatten om bloggarnas betydelse får ett värdefullt tillskott nu när Jonas Morian har återvänt från den gotländska miljön". Han
kommenterar idag det inlägg som Alex Schulman plitade ihop om det onödiga med bloggar, som jag också fann anledning att skriva om. Jonas ger Schulman rätt i att bloggen som sådan inte är ett maktmedel men skriver så riktigt:
".. fokuset på bloggen som medium är irrelevant. Det väsentliga är självfallet skribenten bakom och vad hon eller han har att säga".
Drygt 70 kommentarer som Knuff länkar, visar väl att han fått uppmärksamhet. För den som tänker efter en gång till är inlägget egentligen för dumt för att alls få den seriösa behandlingen. Den som utgår från Morians kommentar ser att Schulman egentligen, kort och gott, ber ett antal tusen personer att hålla käft, att inte höja sin röst, att inte ge uttryck för idéer, förslag, livserfarenheter osv. Personer med den inställningen till rätten att yttra sig har aldrig bidragit särskilt konstruktivt till sina samhällen. Snarare tvärtom.

Nytt inlägg om detta ser jag också från Mina moderata karameller.


Inlägg
Knuff
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,