onsdag 20 januari 2010

Partiledardebatt: Mona kan upprepa SvD:s fråga till Reinfeldt


Jag vet. Det är smått. Det är kort. Det är knappat att det syns för blotta ögat. Det spelar mindre roll. För i dagens Svenska dagbladet hittar jag en högst oväntat kritik mot regeringen Reinfeldt och alliansen. PJ Anders Linder är det som står för den. Han har varit på frukost hos sin tidigare arbetsgivare Timbro och har där fått lyssna till alliansens partisekreterare. Han skriver idag följande: 
Nyföretagandet ska vara högst i Europa, sade Anders Flanking (C). Ett utmärkt mål – men var finns förslagen som kan ta oss dit?
Inte ens på seminarier med Timbro kan alltså en trovärdig politik för företagandet och därmed för nya jobb presenteras av de borgerliga. PJ Anders Linders besvikelse borde många ta del av, inte minst de svenska väljarna när de ska ta ställning till partivalet.

Lägger man ihop det med Dagens nyheters artikel om hur alliansregeringen misslyckats med jobbpolitiken blir Reinfeldts försvarsmöjligheter små. Hur han än vänder och vrider på staplarna ser verkligheten ut som den gör, med fler i utanförskap än när han tillträdde. Hur han än stryker och mixtrar för att dölja texter från före valet 2006 så minns vi löftet "Fler i jobb och färre i utanförskap". Så blev det inte.


Rubriken inbjuder förstås till vidare tankegångar. "Vem häller Tabascho i grytan hos alliansen?"
Om den smakupplevelsen av Reinfeldts politik kan många, inte minst de som drabbats av sjukförsäkringseländet, berätta mer. Mycket mer.



Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det råkar vara 200.000 fler i jobb idag än 2006, så det blir säkert en bra fråga.

Anonym sa...

Re: Anonym

Tro inte att ni kan vinna något val på sådana oseriösa påståenden. Svenska folket har sett resultatet av er människofientliga ideologi, som går ut på att öka klasskillnaderna i samhället trots att seriös forskning visar att det ger upphov till sämre samhällen och till sämre samhällsutveckling.