måndag 12 mars 2007

Prövning igen för Alliansförtroendet...

För ett par dagar sedan ställde jag här på bloggen frågan om Sverige verkligen kan behålla Reinfeldt som statsminister. Det var inte någon elakhet gentemot personen Fredrik. Däremot en fundering om ett parti och en ledning verkligen bör leda landet, som i september 2006 inte verkar ha förstått miljö- och klimathotet och sedan i mars 2007 vill visa engagemang och handlingskraft. Och till råga på allt säger offentligt att man först nu har förstått!
Frågeställningen var aktuell då. Idag, menar jag, ställs frågan ännu en gång på sin spets. Dessutom vidgad in i alliansens övriga sammansättning. När den förda politiken ställs mot den utlovade, den som väljarna hade att bedöma, blir skillnaderna tydliga.

Att alliansen nu verkar ta det kolugnt trots ett stort vallöftesbrott är tydligt. Kristdemokrat- erna, detta gloriaprydda parti utan bärare de mänskliga skavanker vi andra har förärats, är faktiskt värst. Attefall flyr i Ekot undan från problemet. Men kvar står där löftet om sänkta bensinskatter (kd) eller i alla fall inte höjda, som övriga partier deklarerade. Dagens inbördeskrig inom den styrande men allt mer synligt ihåliga alliansen bedöms i SvD lite olika av journalistkåren. Men en sak är definitivt klar: Partierna har inte ökat sitt förtroendekapital, vare sig i miljöpolitiken eller i övrigt. Det är måhända bra för oppositionen, men bara dystert för Sverige.

Andra bloggar Intressant om: , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket löftesbrott?? Förstår Du inte att alliansens politik skall avnämas mot arbetsgrupperna. Enskillt bludder från enstaka politiker i ett av partierna har ingen vikt.

Även om man ser det på det sättet kan jag bara se ett betydande löftesbrott och det är att centern drev igenom att biltullarna skulle införas trots att de tydligt deklarerat att förlja folkviljan, om än uttrykt i ett tämligen riggat val, och att också ta hänsyn till alla röster, inte bara plocka ut de katergorier som ger det av sossarna önskade resultatet som sossarna tänkte göra.

Peter Andersson sa...

? "avnämas mot arbetsgrupperna"?
Du verkar insatt och ändå valt att debattera anonym? Dessutom, om man i en valrörelse säger till väljarna att något ska sänkas alternativt förbli oförändrat och sedan i stället höjer...så kan det inte betecknas som något annat än löftesbrott. Och arbetsgrupper hit eller dit så illustreras i alla fall koalitionsregerandets problem. Som får ett demokratiskt problem om väljarna sagt sitt och politiken blir tvärt om.?