onsdag 14 mars 2007

En kongress som lyfter...

I helgen är det kongress. Mona ska väljas! Även om den avsatta tiden är kort så ska partiets miljö- och jobbpolitik debatteras av ombuden. Det är utan tvekan en högtidsstund för hela partiet, också för oss som inte självklart ska närvara på plats.(grrrrr) Att det är socialdemo- kratin som står i ramljuset märktes också på torget i Huddinge vid lunchtid. Moderater ute i gula kampanjjackor. Sannolikt gör de och alliansen i övrigt mycket mer under veckan för att försöka störa mediabilden av ett härligt revanchsuget parti. Men när kongressen avslutas börjar vardagsslitet igen. Med stor sannolikhet ett arbete med större energi och kraft.

Alla som kommer att söka sig till partiet för att vara med måste också ges verkliga och större möjligheter än idag att delta i den politiska debatten och i partiverksamheten. Det kräver att mycket kraft läggs på att skapa en modern folkrörelse och ett slagkraftigt kampanjparti. De är två storheter som går att förena. Om detta har jag skrivt ett antal inlägg där jag också har gett några idéer. Inför kongressen pågår många viktiga bloggdebatter. Bland de inlägg som bör läsas hör t.ex. Jonas Morians krönika i Broderskap, som han också kommenterar. Värda att läsa är också studentförbundets kongressblogg och partiets egen kongressblogg.

Precis som jag alltid brukar betona är det politiken och knappas antal utdelade flygblad som avgör val. På samma sätt tror jag inte att själva bloggen, som teknisk pryl är det som nu ska liva upp partiet. Däremot är bloggen ett av fler verktyg för politisk kommunikation, för förenings- verksamheten och för att ge varje enskild medlem som vill ett eget verktyg för att delta i debatten. Som ett viktigt komplement.

En sak kan vi lära av moderaterna. Oavsett hur duktig man än är på kampanjer, utspel och att sätta en positiv bild av sig själv, så kraschar det rejält om det inte stämmer med den politik man för. Väljarna är som bekant inte dumma.

Andra Intressanta bloggar om: , , ,