söndag 18 mars 2007

Överlever geten Harald och åsnan Linus Reifeldts regeringstid?

(tv. Geten Harald. Döpt av undertecknad)
Brukar som...något äldre..(hmmm) avhålla mig från att kommentera ungdomsförbundens debatter men.....kan INTE låta bli. I ett sista spontansurfande runt i bloggarnas värld hittade jag en liten berättelse från ett av de många seminarierna som Fredrik Reinfeldts parti hade under sin kommunala rikskonferens. Den fanns på Linda Norbergs blogg. Studsade till vid meningen "Visst kan det vara svårt att säga nej till den där kulturföreningen eller geten som behöver bidrag men ibland får man våga vara principfast." Geten tänkte jag? Så kom "minnet från förr". Ett otroligt hett och kampfyllt år i Huddinge- politiken i början av 90-talet.
Moderaterna här skulle spara 250 miljoner på ett bräde. I och för sig berörde förslagen all verksamhet. Men det som i lokalpressen blev illustrationen av hela "paketet" var åsnan Linus som fanns i barnens favoritparklek Rådsparken mitt i centrala Huddinge. Det var som om alla kommuninvånare i sin inre plötsligt såg framför sig hur ungarnas älskade åsna leddes iväg över gräset i parken, kanske mot en väntande slaktbänk. Då, i det valet - 94 gick vi sossar fram från 19 till 28 procent. Moderaterna tappade två från 18 till 16. Så lärdomen efter att ha läst om ovanstående get. Varning för angrepp på kultur och fritid i landets kommuner. Och framför allt. Låt djuren leva!

och....den som vill ta del av de unga moderaternas kultursyn kan läsa rapporten här. Men i och för sig. Den som har andra rapporter att läsa räcker det med att ta del av pressmeddelandets kommentar på samma sida. " I en större rapport från Moderata Ungdomsförbundet avslöjas att Helsingborg är den kommun som spenderar mest pengar på kultur per invånare. Oj! Vilket "avslöjande"!

Andra bloggar Intressant om: , , ,