tisdag 8 juni 2010

I dag förlorar moderaterna en viktig omröstning

Frågan om sprutbyte har varit het i debatten under lång tid. Trots att det varit en möjlighet att införa, som en del i många andra insatser i framför allt smittskyddssyfte, har vårt landsting varit "seg i steget". Men idag är det dags. Landstingsfullmäktige ska behandla en samlad strategi för att begränsa smittspridning bland intravenösa missbrukare. Som en åtgärd i ett brett program finns sprutbytesprogram med, på en plats i länet. I ärendet finns något så unikt som en moderat reservation från Landstingsstyrelsen. Alla andra partier ser det som ett viktig beslut för att kunna utveckla ännu ett inslag i smittskyddsarbetet.

Som tidigare bloggare i detta ämne tycker jag förstås det är utmärkt och viktigt. Inte minst för alla dem som nu med ett vidgat smittskyddsarbete kanske kan ryckas bort från det livet och få en ny start på ett bättre liv fria från narkotikaberoendet. 


Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Raymond Svensson sa...

Det är ett bra beslut som dagens landstingsfullmäktige fattar. Inte minst är det en så kraftig majoritet. Tyvärr står moderaterna utanför, deras ställningstagande är bara att beklaga.

Peter Andersson sa...

Tycker att debatten exklusive moderaterna var bättre än många andra, kanske beroende på att nästan alla talare markerade att det inte bara handlar om en spruta utan ett helt vård- och behandlingsprogram. Något som ibland kommer bort.

Sen tycker jag att det var "ynkedomsinslag" under dagen även om man bortser från hela återremisseländet. När man hävdar att vi vill bedriva "heroinpolitik" och insinuerar om att vidga detta till fri knark, då blir det för mycket. Men kanske en hälsokur för demokratin att också moderaterna får stryk i en fråga