onsdag 16 juni 2010

Hur röstar svenska folket om dagens mediebild får avgöra?

Mina två morgontidningar, SvD och DN, är idag välfyllda av inrikespolitiska artiklar. Frågan är om någon skulle rösta rödgrönt om det var enbart tidningarnas bild av alternativen som fick avgöra. Knappast. I raden av inlägg som mestadels förtäljer att oppositionen är usel, "oärlig och allmänt inkompetent hittar jag en liten mening som skulle kunna bryta mönstret av svartmålning: SvD citerar Arne Modig, Novus Opinion, som i en artikel säger.
"Om vi får en annan debatt om klasskillnader, arbetslöshet och ett land som glider isär, då kommer det att gynna de rödgröna"
Annars är det idelt mörkt innehåll och en total frånvaro av maktgranskning: det är nämligen Reinfeldts allians som styr Sverige. Förtroendemätningar där DN (även Ekot har...)mäter hur en sittande statsminster klarar sig mot en utmanare i statsministerrollen. I SvD där en finansminister jämförs med en utmanare på posten. En ledarpost i SvD om "Ohly och Castro, en beskrivning av hur oärliga de rödgröna är om budgeten och en försvarsspalt i DN att regeringen "visst" kan tillgodoräkna sig jobbskapande som ett resultat.

Det är inte artiklarna som fristående som jag blir mest trött på. Det är den totala frånvaron av perspektiv, analys och den ensida svartmålningen av oppositionen. Inte konstigt att det ser ut som det gör i de delar av landet där just SvD och DN är stora.

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men snälla Du, hur många presumptiva s-väljare läser DN eller SvD.
Närmare 0 st

Anonym sa...

Ja, apropå tystnaden kring alla problem som finns nu med försäkringskassan, arbetslösheten, arbetslöshetsförsäkring som inte medierna tar upp. Är det någon här som träffat på en hemsida där man kan skriva och lägga ut dylika problem, när nu inte medierna vill göra det?/gt
(som via jobbet ser att FK skickar tillbaka sjukintyg till läkare för komplettering med bara 10 dagars svarstid (då har redan 2 - 3 dagar gått på svarstiden i postgången). Det blir en omöjlighet för läkarna att hinna och ett slöseri med vårdens resurser. Patienterna ombedes kontakta kassan själv (sätta sig i telefonkö) för att försöka förmå kassan att lämna lite respit, så de hinner komplettera.
To be continued in the real Sweden of Reinfeld...

Anonym sa...

Här är väl ett exempel på förvrängd media och det är ändå P.S-media.


http://ulrikafalk.wordpress.com/2010/06/09/om-den-okritiska-granskningen-av-utanforskapet/

http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/06/juni-15-2010-svt-kommenterar.html