tisdag 22 juni 2010

Opinion(s)läget kräver något mer

Nej. Det är inte siffror från Stockholmsregionen, där vi har lärt oss att (S) har ett svagare väljarstöd. Dagens mätning som publiceras i Aftonbladet och citeras i medier är för hela Sverige och inger, för att uttrycka det milt, oro. Det är långt ifrån resultatet i den "stora" och glädjande SCB-mätningen. I kommentarerna till den hördes en del röster om att mätningen var gjord till stor del före en svängning i opinionen som fler institut pekade på. Att det inte var ett helt lösryckt påstående utan har grund i analysen av läget verkar dagens mätning tyvärr bekräfta. Men som jag återkommit till ett antal gånger: det är inte konstigt att vridningen i opitionen kommer om exempelvis skattefrågan, isolerat från den välfärd som skatterna ska betala, tar debattutrymmet vecka efter vecka. Den rödgröna budgetmotionen har varit utgångspunkten. Reinfeldts allians hänvisar till efter sommaren om framtidsbeskeden.

Med det sagt bör ett par veckor av sommarvila kunna tas. Men det stålmannenmärke som tydligen har skapats räcker inte som lösning på något som verkar vara något djupare relationsproblem mellan (S) och deras väljare. "Moderaterna störst". Ush!

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

cavatus.wordpress.com sa...

Missa inte krönikören Julia Caesars knivskarpa samhällsanalyser. Hon är just nu Sveriges vassaste och mest rakryggade journalist:

http://www.korta.nu/jc

Anonym sa...

Utvecklingen är logisk, ju mer ditt parti försöker köra högerpolitik desto mer kommer siffrorna att rasa. Fortsätt att enträget jaga mittväljare så ska ni se att det går att hamna på 25% också.

Ceasar sa...

Merit Wager tidigare Medborgarnas flyktingombudsman låter migrationshandläggare komma till tals på sin blogg.

Kan inte vara lätt att arbeta i en miljö som denna, då varenda journalist och riksdagspolitiker låtsas som ingenting.

http://meritwager.wordpress.com/2010/06/21/sverige-ska-varna-asylratten-alla-som-behover-skydd-ska-kunna-fa-det-men-vi-ska-inte-garantera-livstids-forsorjning-at-tusentals-manniskor-bara-for-att-visa-vilka-fina-manniskor-vi-ar/

cavatus.wordpress.com sa...

I kommentarsfältet här:

http://aktualia.wordpress.com/2010/06/17/sverige-i-upplosning/

framgår det att en viss tjänsteman på Migrationsverket tar emot mutor. Oerhört skrämmande uppgifter.

Lix matte sa...

Lite oroligt titt som tätt, i båda "lägren", men det är först i september vi får se vad Sveriges befolkning verkligen tycker.
Personligen lugnar jag mig till dess :)
Ha en skön midsommar allihop!