tisdag 8 juni 2010

(Tillfälligt) Ny majoritet i Stockholms läns landsting

Frågan om sprutbyte som jag bloggade om tidigare blev ännu mer dramatisk fråga än någon kunde ana. Efter en halv dags debatt med alla partier mot moderaterna för ett beslut om sprutbyte gick Filippa Reinfeldt upp och föreslog återremiss. Kravet hade föregåtts av en hel del argument på bottennivå: en moderat kallade sprutbytet för "heroinverksamhet". Filippa Reinfeldt citerades, tillfrågades om och fick bekräftade citat om sprutbytet som att ge "bantningsmedicin till anorektiker", där Filippa menade att det ryckts ur sitt sammanhang.

Gräl inom alliansen utbröt. Birgitta Rydberg som ska ha all heder av sin svängning i frågan, var tydligt mycket upprörd över Filippa Reinfelds krav på återremiss av förslaget om sprutbyte.
Just nu säger Birgitta Rydberg att man begär ett extra sammanträde med landstinget om moderaterna får igenom en minoritetsåterremiss. Rydberg framhåller också att det är hälso- och sjukvårdsnämnden som normalt hanterar de detaljfrågor som moderaterna ställer som skäl för återremiss. Nu får Rydberg stöd av (S) och Ilija Batljnan. mfl.

Nu talar Filippa Reinfeldt och försvarar sitt återremisskrav. Hon får buanden när hon säger att hon själv aldrig har ifrågasätt skäl för återremiss. Fel. Men det är en annan fråga. Nu ska snart röstas och prognosen är att det blir återremiss och ett extra sammanträde.


Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
  Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,