söndag 20 juni 2010

Through the barricades, Liza Marklund!Det känns som om Liza Marklund idag bröt barrikader och trängde igenom förbjuden område. En artikel i Expressen till stöd för Mona Sahlin. Inte det vanliga gnället, ifrågasättandet och en eller annan gång med baktanken att underminera förtroende. Tvärtom och klockrent om en bra statsministerkandidat, en som bryter normen av en "politiker": vit, medelålders, kostymklädd herre.

Liza Marklund efterlyser mer ideologi inför valet. Vilket Sverige vill vi ha? Hon kunde kanske också ha lagt till: är vi på väg åt rätt håll idag? Vilket Sverige får vi om alliansregeringen få fortsätta? Möjligen, därför att kontraster är viktiga i politiken. Men viktigast är ändå att människor kan känna förhoppningar i valet av väg.

Låt gärna debatten vara intensiv om vägvalet. Låt varje sakfråga bli tydlig för väljarna. Men lämna personfixeringen och den i mätningarna efterhängande Sahlin-negativa vågen ebba ut, både från medierna sida och från de politiska motståndare som ibland inte tvekat att drämma till med trista personpåhopp. Efter att ha funderat lite över Marklunds inlägg i dag tror jag på fler som vill "komma ut". Rent uselt att det ska vara så märkvärdigt svårt men nu tror jag fler supportes vill visa sig.

Läs mer:
- Martin Moberg om Liza Marklunds artikel.
- Krassman som lämnade tangentbordet leende efter läsning.
- Martin Tollén som blir stolt tidningsläsare av artikeln.
- Fredric Kjellberg om skillnader i personliga relationer och politikerförtroende.
- Peter Högberg med söndagskrönika och bland annat detta...
- Viktor Tullgren om det positiva med politiker som bryter normer...
- Rasmus Lenefors om utspelet..
- Fredrik Axelsson som ser artikeln som "...desperat".

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Kalmardamen sa...

Ett bra inlägg till Liza Marklunds utmärkta artikel. Hon lyckades sätta ord på mina tankegångar.

Ha det Gott!