tisdag 15 juni 2010

Politiskt jippo med allvarliga avsikter

Dagen före en partiledardebatt utbryter också dagens politiska jippo: De borgerliga - "alliansen" - har i Gamla stan eller i regeringsbyggnaderna suttit och spånat på frågor till de rödgröna. Möjligen förvånande med tanke på de många svar som väljarna förväntar sig av den som söker makten. Just fråga 92 borde möjligen ställas till de borgerliga och Fredrik Reinfeldt. Han har ju ett par ledamöter i riksdagen som har motionerat nyligen om något som ligger i linje med kravet i punkten. Då statligt kontrollerad TV.

Det finns en massa skäl till det något småbarnsliga tilltaget i dag. Det ena är förstås att ta initiativet i debatten. När de rödgröna ledarna presenterar jobbpolitik och konkreta lösningar på väljarnas viktigaste fråga blir de fyra nervösa. De har fortfarande inte jobbat klart i sina arbetsgrupper. Den vårbudget de lade är passé för länge sen. De vet att det kommer att vara på håret om de får behålla "finrummen" i Rosenbad. Att då låta de stackars politiskt sakkunniga rafsa ihop en rapport är ett sätt att få motståndaren att släppa eget och svara.

Det
borde vara Fredrik Reinfeldts allians som nu är upptagen mede att fila på svar. Inte bara om politiken för kommande år. Inte bara om den misslyckade jobbpolitiken. Reinfeldt borde vara strängt upptagen att nu undvika en regeringskris därför att hans utrikesminister möjligen står inför en rättegång om händelser i Sudan, genom intressen i ett oljebolag. I Sverige råder medial tystnad kring detta. Regeringskansliet i landet kan plita punkter om motståndaren. Friden råder över Rosenbad. Så borde det inte vara just nu. 

- Krassman skriver också.
- Kent Persson bloggar också om de ställda frågorna.

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,