fredag 18 juni 2010

SL måste hålla ordning på trapporna...


Tanken är att passageraren enkelt och smidigt kan nå det plan där pendeltåget eller tunnelbanan avgår från. För den skull har rulltrappor byggts, en vardaglighet för oss, men ack så bländande uppfinning. Problemet nu är att ordet "rull" i begreppet verkar ha förlorat sig verklighetskoppling. Alltför ofta står de trappor som förutsätts rulla ur funktion. SL borde agera för att eländestrapporna ska börja snurra igen. Efter att ha funderat över takten i reparationerna och förvånats över saktfärdigheten, har jag börjat ta en serie bilder på den stående trappan vid Huddinge station. Den senaste i morse när en ung pappa med barnvagn mötte trappeländet.

Vid förra landstingsfullmäktige frågade Åke Askensten om trasiga rulltrappor i t-banan. Han tog en bra jämförelse vad som skulle hända en rulltrappa som gick sönder på exempelvis NK. Skulle den stå still i flera veckor? Minns jag rätt så hade Wennerholm egentligen samma gamla svar som vanligt. "Vi är på väg att lägga ut på entreprenad". Skitsamma. Vid pendeln i Huddinge står rulltrappan. Fixa gärna det oavsett entreprenad eller inte.

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Du skulle se rulltrappan i Tumba. Den har i princip stått still i flera år. SL säger att det är ungdomar som trycker på stoppknappen och att det är därför den jämt är ur funktion.

Egentligen är det två rulltrappor i Tumba. En upp och en ner. Båda står still och när de står still så står de still samtidigt.

Det finns många som har klagat till SL om dem men jag tror nu människor som vistas i Tumba har givit upp.