söndag 7 februari 2010

Inget oväntat moderat-nej till sprutbyte

På tisdag ställer jag en fråga i landstingsfullmäktige om vart borgarna har begravt införande av sprutbyte i Stockholms län. Det har gått en tid sedan Birgitta Rydberg vände från ett rabiat nej till - om än - ett svagt "vi får se". Sedan dess har några konkreta signaler om att något är på gång saknas. Frågan begravdes i en utredning och har väl inte kommit ut därifrån. 

Efter dagens utspel i SvD förstår jag varför den har begravts. Moderaterna säger nej till sprutbytesprogram i Stockholm, ett besked som trots allt är mycket väntat, om än tragiskt. Redan tidigare har företrädare som Christer G Wennerholm betecknat ett sådant program som att "tillhandahålla brottsverktyg". Sveriges tre stora myndigheter som på något sätt är involverade i frågan säger ja, med hänvisning till internationella studier och svenska erfarenheter.

Min
bedömning är att det utan moderaterna finns en majoritet i landstinget för reformen. Det kommer därför att införas om nu partier som Fp och Centern står för sina kloka åsikter. Visst ska man vara ärlig och säga att Birgitta Rydbergs mediala omsvängning tidigare inte avspeglas på hennes blogginlägg där jag fortfarande inte hittar ett ord om den "heta" frågan om sprutbyte. "Av det hjärtat är fullt"...och där finns inte något i den frågan.

- Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 kommentar:

Michael sa...

Vad ska man förvänta sig från ett gäng Heroinsmugglare?