"Ett par hundra tusen, nej det räcker inte. Mer än så", var svaret jag fick på frågan hur mycket ett extramöte med landstinget kostar. Men politik är också principer. Hela landstinget är enig om att sprutbytet ska kunna vara en del i landstingets smittskyddsinsatser. En del bland många. Men inte Filippa Reinfeldt och moderaterna som ensamma drev motståndet och ordnade till en helt onödig återremiss förra gången. De övriga partierna i fullmäktige bedriver "heroinpolitik" menade exempelvis Torbjörn Rosdahl från talarstolen.
Läser man de mest skapar inläggen mot sprutbytet så inser man möjligen att det inte finns särskilt mycket som stödjer de negativa bilderna. Motståndarna, som idag skriver på Brännpunkt, tvingas ta till argumentet att det är en "icke-åtgärd".
För killen i 25-årsåldern som var med på ett av flera seminarier om sprutbyte som jag har besökt, var sprutbytesprogrammet i Skåne det som gjort att han överlevt narkotikaträsket. Genom programmet fick han kontakt med vården, i början slapp han den risk som skitiga kanyler innebär och tack vare det och andra insatser åkte han nu runt och pratade om smitta, missbruk och sprutbytesprogram i stället för att ha mött en säker död, som han uttryckte det.
För honom och för många andra var sprutbytet sannerligen ingen "icke-åtgärd".
Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om politik, stockholms läns landsting, sprutbyte, filippa reinfeldt, moderaterna, smittskydd, narkotikapolitik,
1 kommentar:
Jag hoppas att (M) ger upp sitt motstånd och accepterar en försöksverksamhet. Men kanske det är för mycket begärt? Klart är i alla fall att det finns en mycket stor majoritet för bl.a. försöksverksamhet med sprututbyte. Jag är mycket glad för det.
Skicka en kommentar