måndag 14 juni 2010

Företagande, jobb och tillväxt trivs bäst i rödgrön jordmån?

Det tillhör inte vanligheterna och först funderar jag om det handlar om ironi. Nej, Svenska dagbladets ledare verkar faktiskt ha en text i dag som beskriver följande, skrivet av Cecilia Nykvist, ägare och grundare av företaget Frank form.
Mona Sahlin sa på en småföretagarkonferens nyligen att hon ska ”sänka arbetsgivaravgifterna för små- och medelstora företag – och det rejält” om hennes lag vinner valet i höst.
Hon konstaterade också att riskkapitalavdrag lät klart intressant. På samma konferens deltog Fredrik Reinfeldt och han hade inga klara besked till Sveriges företagare. Är Socialdemokraterna det nya småföretagarpartiet, månne?
Företagarna har tidigare uttryckt skarp besvikelse över regeringens oförmåga att komma till skott. Omvänt kände i alla fall jag ett lyft vad gäller (S) egen politik och - kanske minst lika viktiga förnyeles - inställning till företagande och företagare, på den senaste jobbkongressen. En förnyelse som nu verkar ha nått fram ända till Svenska Dagbladets ledarredaktion. Inte, inte illa!


Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Nils Dacke sa...

Riskkapitalavdrag för innovationsföretag är en mycket bra ide!

Sedär lite positivt....