Faran är att det urholkar människornas eget ansvarstagandeNär det blir konkret hur detta tvång ska minska blir det konkret: Kommunerna ska slopa sina "fixar-tjänster," tycker kristdemokraterna. Denna reform som likt ett pärlband har införts i landets kommuner har lagt ”välviljans våta filt”. Det som inte bara har varit ett sätt att hjälpa äldre med praktiska saker utan också förebyggande för att förhindra fallskador, något av ev succé för många äldre: det är nu i Kd:s begreppsvärld en form av politiskt förtrycka av landets äldre?
Man funderar om detta kommer att försvinna om kristdemokraterna får mer av makten efter valet. KD-företrädare har ju på många platser i landet talat sig varma för denna service till äldre. Problemet är att de inte representerar den gren i partiet som Stefan Attefall tillhör som ser välfärdsinslag som "fixare" som ett önödigt steg i politiken. En våt filt. Bra att väljarna får besked före valet. Försvinner den servicen i Huddinge kommun, kristdemokrater?
Peter Högberg tar upp kristdemokraternas förslag, Emil Broberg gör detsamma.
Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om politik, val 2010, valet 2010, kristdemokraterna, verklighetens folk, göran hägglund, huddinge, äldreomsorg, frihet, svenska dagbladet, välfärd
3 kommentarer:
Bra skrivet!
Uppenbarligen anser inte Kristdemokraterna att det är ett tvång att massövervaka hela svenska folket.
Svaret på din fråga är nej. Jag är stolt och nöjd med att vi under min tid som ordförande i äldreomsorgsnämnden har utvidgat tjänsten "Händige Fixaren" till hela kommunen, sänkt åldersgränsen till 70 år och, inte minst, permanentat verksamheten. Om ett eller ett par lårbensbrott per år kan undvikas via Sofias arbete innebär det en stor samhällsekonomisk vinst, samtidigt som vi gör livet lite lättare att leva för kommunens äldre. En win-win-situation, alltså.
Skicka en kommentar