onsdag 24 februari 2010

Statsrådet Littorins eget olösta fall

Det är skillnad på "moderat" och "moderat". I dagens Aftonbladet skriver (m)-märkte Sven-Otto Littorin ett försvarsinlägg för att tona ner allvaret i ungdomsarbetslösheten. Samtidigt, i den låt vara "oberoende" (m)-tidningen Svenska dagbladet körs ett temaserie om det Sverige där ungdomsarbetslösheten skär in i snart sagt varje familje och där siffror vänds och trixas med så att politiker och allmänhet har svårt att riktigt hänga med. Men oavsett vridningarna och vändningar hade Svd:s konkurrent Dagens nyheter rätt i sin analys i början av året. "Regeringen har misslyckats med jobblöftet".


Littorin lägger kraft på att prata om ersättningar. Jag börjar känna att det har gått för långt. Kanske handlar föraktet för svaghet om en total frånvaro av förankring i vanligt folks liv. Visst är jobb det man vill ha. Men den ersättning som Littorin och hela det borgerliga etablisimanget så föraktfult talar om handlar om svenska familjers och enskildas livssituation när någon blir arbetslös.

Min egen period av arbetslöshet är än så länge mycket begränsad. A-kassa har jag tagit ut vid två tillfällen under 27 år som yrkesarbetande. De veckorna av beroende av a-kassa räcker som upplevelse av det "bidragsSverige" som Littorin så tydligt föraktar. En tydlighet som i går blev till en riktig knock när man ser de värderingar som moderata riksdagsledamöter bär på. Usch!

Fler bloggar:
- Alliansfritt Sverige om åldersdiskriminering - Johan Westerholm berör också frågan.
Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?  


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,