måndag 1 februari 2010

Kapad opinionsmätning visade 46 procent för SD

Läser om en opinionsmätning på TV4 och Kanal 5 som gav SD så svindlande siffror som  över 46 procent. Partiet (eller ..sekten..) misstänks nu ha kapat hela projektet med en kraftfull mobilisering.
Det verkliga utfallet är väl snarare som dagens mätningssammanställning. Där fortsätter Sd ner mot fyraprocentspärren och vi kanske kan känna gott hopp om att det främlingsfientliga partiet stannar långt utanför Sveriges riksdag.

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

31 kommentarer:

Anonym sa...

Lite lustigt ändå att ett gäng skånska bönder så framgångrikt lyckats kapa en nationell undersökning på det här viset. De måste ha bränt hela sina månadslöningar på detta.

Micke sa...

Fan vad jag ser fram emot resultatet av dessa skånska bönders röster i valet.

Hoppas och tror på att en bövlans massa människor får sig en överraskning när resultatet visar att svenska folket är så jävligt trötta på Mona och hennes kompisar och röster in SD i en vågmästarroll.

Erik sa...

300 pers hade tydligen knappat in SD. Att kalla det kapning och horder är ju rena lögnen.
Det borde var saftigt bötesbelopp för DN som i maktposition talar halvsanning!

Anonym sa...

Sen när är SD främlingsfientliga (eller en sekt för den delen)? PK:ism i kavaj.

Anonym sa...

Bra ändå att de stängde ner det hela när de fick klart för sig hur fel folk röstade. Det känns tryggt.

Jorma Lindgren sa...

Tycker även jag det är bra att de stängde ner skiten när inte folk har vett att rösta rätt som man blivit tillsagd att göra. Men att anklaga ett parti..förlåt sekt sa Peter att det va för att lika bakom är patetiskt...känns lite som om vi demokrater skulle anklaga Vänsterpartiet för att ligga bakom alla våldtäkter i de mätningar som visar att Sverige leder den statistiken överlägset i EU.
Peter hur står det till egentligen? Är det panik som yttrar sig i en brun sörja i de bakre kalsongregionerna på dig som får dej att kalla ett parti med över 500 000 sympatisörer för sekt?

Anonym sa...

Peter peter. Tv-bolagen får väl för helvete skylla sig själva när de har en öppen sms-omröstning. Då kan det gå såhär, men såklart nu var det ju SD-sympatisörer och inte något annat av regeringspartierna som tryckte på med lite sms. Då är projektet dumt helt plötsligt. Var det inte det ifrån början? Vem fan trodde att vi skulle få exakta opinionssiffror av sms-röstning? Du Peter? Men nu ska du väl gråta en skvätt för att 300 personer har sms-röstat på SD?

Michel sa...

hmm Tv 4 , du menar som skyddade brottslingen Joachim påssners position när han flydde landet efter ha rånat tusentals pensionärer??

Vem fan litar på medias siffror nuförtiden.

Lol vänta bara tills nästa generation växer upp,, det komemr bli öppen konflikt mellan makten och folket.

Till slut kommer folket och vinna.

Så går det när man ser makt som att vara oberoende av andra.

Dårar till politiker

Hansson sa...

Dream on Peter, att SD hamnar utanför riksdagen kommer aldrig att hända. Sen är du fruktansvärt patetisk när du kallar ett väletablerat parti för sekt. Alla personer är lika värda är väl något som såna som du brukar säga, men tydligen inte SD:are och skånska bönder (vad det nu är för fel på dom?). Patetiskt..

Anonym sa...

Egentligen kan man ju fråga sig vad SD:arna ville uppnå?! Vem bryr sig om en SMS-undersökning? Vad vill man försöka visa genom att SMS:a en massa gånger bara för att höja just sitt parti till skyarna? Fler röstar inte på SD för det - snarare tvärt om.

SD är ett extremistparti och deras väljare och funktionärer bevisar ju att de rör sig i dumhetens domäner, långt från verkligheten.

Anonym som skrev ovan: SD *ÄR* främlingsfientliga. Det är bara att acceptera. Och de där skånska bönderna kommer inte att lyckas få SD över 3%-spärren den här gången heller.

Anonym sa...

(Och för att ni skall förstå: Med 3%-spärren menas den tröskel som SD aldrig lyckats ta sig över i ett val.)

Michael sa...

Om Sd kommer in i riksdagen kan man lika bra klassa riksdagen som nazister.

Tänk om pedofilpartiet fick 3% röster.

Sinnesjukt.

Anonym sa...

Peder varför är bakgrunden på din blogg vit men inte svart/brun? är du rasist eller?

Anonym sa...

Att kalla SD för sekt (Bloggaren i detta fall), nazister och pedofiler (vissa kommenterare) är att trampa på demokratin. Istället för att intellektuellt bemöta partiets argument så väljer ni att kasta smuts och fula ord, och resultatet blir att ni fäller krokben på er själva. Acceptera hur en demokrati fungerar, eller flytta till någon annat land som t.ex Cuba där ni slipper det jobbiga med att kanske inte alla tänker och tycker precis som ni gör.

//Moderat

08a sa...

Sanning och demokrati gör ont ibland.
Tråkigt att se att TV inte uppskattar något av de två...

Peter Andersson sa...

Jaja.. Tack för kommentarerna. Och visst visar inflödet att SD är ganska välorganiserade på nätet. Visst borde redaktionerna på medier kunna räkna ut med vilken kroppsdel som helst hur det går. Det gjorde man inte.

Min beteckning av SD som "sekt" borde möjligen har försetts med situationstecken men jag tillåter mig att betvivla att partiets ideologiska grundsyn delas av så många som i opinionsmätningar säger att man kan tänka sig att rösta på partiet. För mig är SD intimt förknippat med organiserade främlingsfientliga grupper som jag personligen inte vill se invalda i Sveriges riksdag. Helt enkelt därför att allt utgår från en människosyn som jag menar är helt orimligt år 2010.

Sekt eller inte. För min del är den lilla "simpla" saken att Jimmie Åkesson på lands...mötet? läser dikter som vid lite googlande bara kan hittas på en riktigt webbplats (utöver en del lexikon) Dvs "Vikingarock" med bland annat texter av Vit makt-musikens "Urband" Ultima Thule.
http://peterlandersson.blogspot.com/2009/10/jimmy-akessons-koppling-till-vit-makt.html

VIsst kan man säkert ha invändningar, men ingen kommer att övertyga mig om att det är en tillfällighet att SD:s partiledare råkar "slinka till" med citat från detta. Nej, Jag har förstås inte ett uns "bevis". Men jag tror inte heller på tomtar...

Hansson: Jag vet inte om SD är särskilt väletablerat. I Huddinge har partiets två fullmäktigeledamöter inte presterat särskilt mycket under fyra år. Ett förslag att de själva skulle ha lite kommunalrådsresurser eller pengar till partiet, ja. Men inte så mycket mer. På fyra år.


/peter

Erik sa...

Men.. är det verkligen en riktig undersökning, såg en skärmdump på en annan blogg (http://frianyheter.wordpress.com/2010/01/31/text-tv-valet-i-tv4/) där det framgår att det är en fiktiv undersökning kan inte användas som en opionionsundersökning. Alltså som jag förstår det så kan jag rösta via sms. Men det går bara att rösta en gång per telefon nummer, så jag måste sno min frus telefon och rösta via hennes för att kunna röstas två gånger.

Som DN får det att låta har några SD aktivister snott släktens telefoner för att kunna rösta fler gånger. Hur troligt är det??

Jag säger dock grattis till SD som lyckas återigen med sin "underdogg" politik att bygga varumärke genom att egentligen inte gör någon ting. Det är alla andra medier och partier som är rädda för SD och låtsas som att de inte finns. Det är därför det lyckas så bra.

Anonym sa...

Om prognoserna i det riktiga valet i höst visar "uppenbara felaktigheter" för SD så får väl makthavarna panikstänga det oxo :-) Så kan det gå när folket får tycka till, censur, censur censur...

Mattias sa...

mm, Peter, kanske dags för dig att lyfta blicken och inse att SD kommer få många röster från gamla folkpartister, sossar och moderater som trots sin goda standard och utbildning väljer att rösta på detta parti som är det enda existerande parti idag som vill begränsa det fria inflödet till den svenska välfärdsstaten. jag kommer att rösta på dom av två skäl, 1) det kommer att leda till en fiskal kollaps att erbjuda alla det är synd om PUT med försörjning, och 2) det svider att se hur alla etablerade partier helt ignorerar den fråga som 50% av befolkningen har en stark åsikt om!

Nisse sa...

Hej Peter, det var förvånande (eller inte) att du skulle reagera på en demokratisk omröstning, för om man inte håller med DIN politiska uppfattning så "kapar" man en omröstning. Jag antar att du grät blod när Schweizarna röstade mot minareter. SD tar upp viktiga problem som döljs och hymlas med, av ALLA partier i riksdagen, mer eller mindre. Ni vänsterpolitiker är i särklass de som hymlar mest, döljer fakta och hindrar invandringskritiska fakta och åsikter från att publiceras.
Sedan skriver du gärna om Jimmies och Fredriks "missöden" medan du inte nämner Mona Sahlins fifflande med skattepengar och hennes populistiska aktioner: kyssa homosexuell kvinna, dansa med somalier, kasta skit på svenskars kultur och hylla invandrare.
Förresten heter det inte "situationstecken" utan "citattecken", vilket en vuxen människa borde kunna veta om man är skribent.

Michael Axelsson sa...

Menar du på allvar att du tror att SD kapat omröstningen?
Tråckigt att PK Media döljer sanningen och inte berättar att det ENDAST gick att rösta 1 gång i veckan från varje mobil telefon. Sanningen är nog snarare att svenska folket är trötta på våra politiker och den svenska PK median.

Anonym sa...

Haha, "situationstecken"? hur språkligt oerfarenhen går det att bli? Har du 60 i iq peter? Drar konklusionen att du är stendum med bakgrund av att du utan kritiskt tänkande bara kastar fördomar mot de som faktiskt har ett kritiskt tänkande och inte är lika förblindad av denna sjuka självförakt-slöja som Sverige lider av. Tror du verkligen att SD har kapat text teven för att det ska hjälpa dem i valåret? Detta skadar mer än det hjälper. Tack och lov kommer folk ändå rösta på SD för det.

Folk är fortfarande chockerade att SD gör det så bra i det sista. Folk har lurats allt för länge i en tid av bra ekonomisk framgång(med resten av världen). Men nu när sverige går sjukt mycket sämre ekonomiskt än andra länder i Europa så märks helt plötsligt problemen och folk vaknar. Jag är tacksam för finanskrisen, då den verkligen visat alla de "gömda" effekterna av denna galna invandringspolitik som förts i vårt land i 25 år. Plötsligt kan folk se skogen och inte träden, inte längre förblindad av det politiskt korrekta, som är en falsk uppritad idiotisk fantasi. En falsk fantasi om mångkultur och invandrare som skall berika oss med sitt kvinnoförakt och ovilja till att jobba och lära sig det svenska språket och svenska kulturen.

Ska bli gott å se vad du har att säga när SD äntligen kommer in i riksdagen med god marignal i år. Då kan du stå där med ditt fjunskägg i brevlådan.

Peter Andersson sa...

En del visar bara hur riktigt det är att inte tillåta anonyma kommentarer. Att jag sen väljer att ha funktionen på och "Några" skiter fullständigt i att följa reglerna är bara tråkigt.

Anonym, som likt väldigt många SD-anhängare skiter fullständigt i att ta hänsyn till att jag inte önskar anonyma inlägg. Jag ska inte yttra mig om ditt IQ eller om du själv är "stendum" men visst vore en granskning av din nuna ganska intressant.

Nisse: du har fokus på ett eller annat felskrivande. Trodde du hade "större" perspektiv än så.

Mattias: Du kanske har faktiska belägg för ditt påstående om "fiskal kollaps"? Jag menar riktiga fakta, inte SD-hemsnickare siffror?

Michael. Mitt inlägg handlade mer om en reaktion på DN. Jag har få egna källor angående kapning eller inte...

Robert sa...

Hela 263st sms röstar på SD, några partier får knappt något alls, detta är helt oaceptabelt och bör kallas för vad det är - VÄPNAD NAZIREVOLUTION UNDERSTÖDD AV DEN STORA SATAN USA!

Jens sa...

Peter, du är väl rolig. Påstår att Jimmie Åkesson citerar Ultima Thule, när det handlar om en text av Esaias Tegnér, en av Sveriges största diktare. Inte särskilt seriöst.

Peter Andersson sa...

Jens. Rolig eller inte. Jag hade ingen vetenskaplighet och har inte heller låtsas som det. När jag såg partiledarens tal på Newsmill där han mycket riktigt avslutade med dikten Svea googlade jag lite. I den sökningen kom förstås bibliotekssidor fram med den första "vanliga" hemsidan gick till "Vikingarock" med Ultima Thules lilla melodi. Jag har också skrivit att man förstås kan se det som en slump. Att SD-ledaren citerar samma dikte som en vit makt-grupp har gjort som "hit" är jag övertygad beror på de kopplingar som finns mellan partiets inre kärna och det andra. Helt övertygad.

/peter

Jorma Lindgren sa...

Peter du kallar SDs politik för det ena efter det andra och anklagar dessa för en massa. Men om jag har förstått det rätt så är du sosse? Se till ditt egna partis unkna historia innan du gör dig till en förståsigpåare på andras. SD har anammat (S) gamla assimileringspolitik vilket kan lätt ses i Jens Johanssons doktorsavhandling på Växjö universitet. Vi har även den senaste tiden kunnat läsa om (S) koncentrationsläger och naziarmeer som ni hade långt in på 50-talet! Åter till doktorsavhandlingen som låter på följande vis:

ur Jens Johanssons doktorsavhandling från Växjö universitet (Institutionen för humaniora) från 2008.

”Så gör vi inte här i Sverige. Vi brukar göra så här”: Retorik och praktik i LO:s invandrarpolitik 1945-1981

Det primära syftet med denna avhandling är att analysera den svenska fackliga konfederation, LO’s, medierad retorik, argument och social och institutionell praxis i processen med att bilda LO: s policy beträffande införande, integrering och deltagande av invandrare i svenska samhället i allmänhet, arbetsplats och den fackliga rörelsen under perioden 1945-1981 . Det teoretiska syftet är att studera hur maktrelationer av överordning och underordning grundar sig främst på de grupper av klass, etnicitet och nation, utan också om kön och i viss mån generation har bildats genom ideologiska processer av integration och gränsen ritning i retoriska tal, texter och institutionell praxis inom ramen för en tydlig klass-baserade samhälle som LO utgör.

Resultaten visar att LO hade en ambivalent inställning till arbetskraftsinvandringen i ett expanderande efterkrigstidens svenska ekonomin. Å ena sidan de fackliga organisationerna accepterat att industriell tillväxt och generella välfärdsreformer var beroende av tillgången på arbetskraft. Å andra sidan, fruktade LO att okontrollerad arbetskraftsinvandring skulle vara en nackdel för inhemska arbetstagare, eftersom lönerna kan hållas låga och föråldrade industriella sektorer skulle kunna bibehållas och ”solidarisk lönepolitik” skulle kunna äventyras på grund av tillströmningen av invandrad arbetskraft .

Organisera invandrare var en central del av den fackliga rörelsens strategi, och LO också krävde från början på lika lön och anställningsvillkor mellan infödda och invandrade arbetare för att undvika löneökningarna. Under andra hälften av 1960-talet och 1970-talet, hävdade LO upprepade gånger att omfattningen av invandring bör vägas mot sådana faktorer som tillgång till arbete, bostad, social service, utbildning och språk teahcing.

Ett viktigt argument i avhandlingen är att inom LO, invandringspolitiken ansågs vara en funktionell ”anpassning” för invandrare i redan definierade institutioner, normer och nationell kultur i det svenska majoritetssamhället. Följaktligen väntades invandrarna att anpassa sig till det ”normala” svenska och socialdemokratiska sätt att göra saker på ett rationellt och organiserat sätt.

Under 1970-talet kunde svenska språkutbildning och företag introduktion med facklig närvaro, översatt informationsblad om den svenska arbetsmarknaden och i samhället, fackliga kurser och studiecirklar ses som centrala medel i en process av socialisering och ”normalisering”. Dessa politiska åtgärder har måtten på en socialdemokratisk ideologisk identitet projekt inom fackföreningsrörelsen, som byggdes som en symbol för ett visst nationellt beslut och ”det svenska sättet att göra saker”. Resultaten visar också hur klass, etnicitet, nation och kön har arbetat som strukturerande principer om makt och status inom LO.
KÄLLA:http://vxu.diva-portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2:206116

Innebär det då att du Peter Andersson tillhör en fd sekt och är rasist samt främlingsfientlighet? Vad var det som var fel med eran tidigare invandringspolitik och är bättre numera?

Jens sa...

Peter, givetvis kan det vara så att Åkesson har hört "Svea" genom Ultima Thules låt. Men även om det är så, så tycker jag att ditt sätt att knyta an det till vit makt-rörelsen är tveksamt. Jag har dålig koll på Ultima Thule, men jag minns att de var väldigt mainstream under mitten av 90-talet, de kallade väl musiken "vikingarock", och sålde mycket skivor. Jag känner många som är allt annat än nazister och som lyssnade på UT på den tiden.

Nisse sa...

Det var ett tjafs om "Anonyma namn", vad spelar det för roll för dig egentligen om man skriver sitt egna namn eller inte. Det är inte direkt så att diskussionen berikas ifall man kallar sig "Martin" eller "Anonym", man är precis anonym som förut. Dessutom så svarade du undvikande på mina påstående jag skrev tidigare. Du anmärkte bara på min inflikning om stavfel. Ett stavfel är självklart ingenting viktigt, men "situationstecken" är inte bara felstavat utan även missuppfattat och helt vrickat enligt det svenska språket.

Nåväl, vad anser du om Mona Sahlins smutskastning av det svenska folket?


"Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker."

"Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet."

Är detta vettigt sagt av en framtida Socialistisk statsminister?
Självklart är jag väldigt rädd för att en sådan vinklandem ljugande, fuskande svenskhatate skulle styra ner Sverige i avgrunden, men det är min åsikt. Står du bakom Mona Sahlins åsikter om invandringen. Om du inte gör det, varför kallar du dig då Socialdemokrat?

Antiism sa...

När det hettade till ordentligt så tappade Peter Andersson både argumenterings förmåga, fakta med källhänvisning och förmågan att kunna svara för sina fabler.

MrPerfect72 sa...

Visst kan SD faa 46%
http://en.wikipedia.org/wiki/German_election,_1933