torsdag 18 februari 2010

År efter år blir sjukvården allt bättre...?

Idag har sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt kommenterat siffror om hur stockholmarna ser på vården. Man kan kort säga att det är en försiktigt positiv trend som har pågått långt före Filippa Reinfeldt tillträdde. Under den förra rödgröna majoriteten i landstinget hade vi fokus på just tillgänglighet och bemötande, något som gav resultat. Det är ett värdefullt kvalitetsarbete som den nuvarande majoriteten kan bygga vidare på.

Lite tråkigt är det att hälso- och sjukvårdsnämndens årsredovisning och resultatet av Vårdbarometern visar att landstinget inte riktigt når målet om att öka förtroendet.
• Andelen av befolkningen som har stort förtroende för vården ska öka Andelen invånare som har stort förtroende för sjukvården i Stockholms län var 65 procent 2009 enligt mätningar i Vårdbarometern. Kvinnor svarade i något lägre grad än män att de hade stort förtroende för sjukvården, 63 procent för kvinnor jämfört med 67 procent för män. Resultatet är i stort sett oförändrat jämfört med förra årets mätning, vilket innebär att målet ej uppnåtts.

Men man ska inte sura i onödan. Det är bra att fler stockholmare är nöjda med vården. Det återstår att också ordna upp det som brister, exempelvis vårdköerna eller vården i de delar av landstinget som fått mindre resurser med vårdval Stockholm. Kortare besök när vårdcentralen jagar intäkter är inte bra för äldre och kroniker. Siffrorna kan säkert bli ännu bättre och ett verktyg för att nå dit kan vara det rödgröna Hälsoval som nyligen presenterades.

ps. Idag skriver Claes Krantz ett inlägg om ett starkt rödgrönt alternativ att rösta på i september. Han länkar också till en rad överenskommelser som de rödgröna har gjort. Peter Högberg bloggar också om det. Om det bloggar .
Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

Michael sa...

Kidnappad i sverige.

http://dominicjohansson.blogspot.com/2009_09_01_archive.html


bränn ner Gotlands kommunhus och slå skiten ur dom anställda.

Jävla barnkidnappare.

Åt helvete med regering och polis Vafaan sysslar ni med.

Sjuka jävla individer.

Vaddå David isaac här kidnappar man BARN dessutom och dessutom på svensk mark.

Åt helvete med denna jävla teater.

Ska folk betala skattepengar så ni politiker och tjänstemän ska kunna sno deras barn för att dom bestämmt sig att flytta från landet.

Jävla skit alltså nu är det krig.

Vi ska posta era vidriga ansikten för kidnappning över hela landet sen ska vi se hur det känns och tryckas ner i skorna.

vilken ursäkt ungen gick i skolan hemma så vi måste kidnappa han.

Ett ord kvar och säga .

Kan inget anant säga än hoppas alla ni som inte stödjer detta frigivande av den stackars pojken går och brinner.