torsdag 18 februari 2010

Arbetslösheten upp i ett Sverige där fler borde få jobb och färre ställas utanför

Jag har i några inlägg under en tid skrivit om min oro för att valkampanjen framöver kommer att ha tråkiga inslag. I stället för att debattera politik riskerar olika slag av utspel som ska svärta ner motståndaren att ta över. Möjligen med en skvätt fortsatta skandaler, om nu den senaste- moderaternas valfusk - någon gång tonar bort som nyhet. Kanske i morgon bitti. Men den verkar söka sig allt närmare Reinfeldt själv så knappast..

För ett par dagar sen reagerade jag över det flitigt använda ordet "lögn" som borgerliga bloggare verkade mångdubbla sin användning av. Det var helt vanliga och för väljarna viktiga frågor där kritik mot den politik som nu förs påstods vara "lögner". Ja, den trista nivån av argument använde också Reinfeldt. På samma sätt är det när Reinfeldts lojala stödtrupper inte kan diskutera jobbfrågan, misslyckandet med löften om fler i arbete, valsegerns verkliga röstmagnet med talet om att minska utanförskapet. I stället talas om svartmålning.

Svartmålning? Något som handlar om enskildas och familjers jobb och försörjning. Och något som handlar om att slippa de hårda slag som den nuvarande regeringen delar ut till sjuka och arbetslösa, senast idag med rapporter om regeringens rena bluff till utförsäkrade. Det är inte svartmålning. Det är inte heller dagens rapporter från SCB om fler arbetslösa. Men jag har nu tappat tron på att man faktiskt vill föra en rak och ärlig debatt om sakfrågor helt enkelt därför att svenska folket inte gillar politiken.

Kanske blir ändå de borgerliga bloggarnas lögn- och svartmålningsanklagelser det som till slut fäller regeringen Reinfedlt. Allt sånt pladder visar att man faktiskt inte vet hur svensk verklighet ser ut efter fyra år med denna regering. Byt!

Fler bloggar om det moderater kallar svartmålning: Anna Vikström om ersättningar till sjuka som ses som friska, Krassman om samma tema, Johan Westerholm om ett misslyckat ledarskap, Kaj Raving om sparkar, Veronica Palm och cynism och fräckhet, Peter Högberg om hafs och slafs, Roger Berzell om behovet av en annan jobbpolitik,

- Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Michael sa...

Sverige börjar mer och mer likna en Fashist och polisstat.

Det är ingen konst och skapa jobb.

Det visar på hur ruttet äpplet är.

Ruttna människor skapr ett ruttet system.

Många politiker är full amed självhat och har inget i riksdagen och göra som ser ner på sin befolkning.

Många bloggare som bloggare som bloggar åt säpo har inget i bloggosfären heller att göra.

Inte heller dom bloggare som leker Fra och censurerar andra.