torsdag 25 februari 2010

Sahlin: "Förändring eller fortsättning"

[uppdaterad] När Mona Sahlin startade den socialdemokratiska samtalskampanjen gjorde hon det i Flemingsberg. Finns det en bättre plats att göra det på? Flemingsberg med sin högskola (och blivande universitet?),

Flemingsberg med sina färgglada bostäder från miljonprogrammets tid. Flemingsberg med invånare som i grunden besitter kraft, energi, kompetens och engagemang men som i alltför många fall har drabbats av segregationens och diskriminieringens förödande effekter. Flemingsberg med ett av världens ledande sjukhus och framtidsföretag inom viktiga framtidsbranscher där forskning och utveckling är ligger i framkant. Flemingsberg - också ett område där vården har försämrats genom Vårdval Stockholm, med sämre resurser till den befolkning som faktiskt är mer sjuka än genomsnittet.

Att just här prata om "möjligheternas land" kunde inte vara bättre. 

(S) har nu startat en samtalskampanj där målet är en miljon väljarsamtal. Som det står på affischerna i salen: "Ring, Blogga, Knacka dörr,Twittra, Samtala". På dagens avstamp fick valarbetarna ett snabbsummering av det politiska programmet. Mona Sahlin lyfte förstås fram jobben. "Vi har massarbetslöshet i Sverige när 10 procent är arbetslösa". På samma sätt som finansminister Borg fick "en chans till" genom att plugga upp betygen måste också andra så samma nya chans.  
Ingen tjänar på att ungdomar sitter och skriver CV:n år ut och år in.
Efter Mona Sahlin och Ibrahim Baylans inlägg fanns tillfälle till frågor från studenterna. Samtalen om politik och om vägvalet för Sverige i september har startat på allvar. Här fick Mona också möjlighet att återupprepa budskapet till väljarna: (S) kommer aldrig att på något sätt ha samröre med Sverigedemokraterna i de politiska församlingarna. Det möttes med applåder. Nu handlar valrörelsen om "Förändring" eller "Fortsättning".


Fler bloggar från Södertörn:  S-buzz med gästbloggare. Mitt i steget är också här.  
Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant? 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Michael sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Michael sa...

Artikeln borde snarare lyda förändring eller bannanrepublik, hahaha.

Anonym sa...

Jäpp, känns som ett "ödesval", antingen hänger Sverige med i konkurrensen i världen(läs får en ny regering, de rödgröna alternativet) som satsar offensivt på att utbilda folk och få ut dem i jobb, Eller så ( o hemska tanke) blir det ett mörkaste blått scenario, (läs ett stillastående och i och med det bakåtsträvande alternativ) där Sverige blir ifrånsprunget och det glappet kan bli mycket svårt att fylla igen.
To be continued.....
/gt

Michael sa...

Mmm Sverige står till randen på en kris.

Bäst och inte göra bort sig.