torsdag 4 februari 2010

En rödgrön vilja att vinna - och ett virrvarr av vägval för Reinfeldt

Egentligen är det kanske inte något märkligt som händer inom alliansen. Det är valår och regeringsmakten står på spel. Att då trixa med siffror om jobb och arbetslösheten verkar vara accepterat i det borgerliga lägret, också om felen smyger sig ända in i riksdagens kammare.

Att moderatledaren överger arbetslinjen skapar irritation inom allianslägret. Att det är fler arbetslösa och fler i utanförskap visar i och för sig att hela den linjen har havererat. De skattesänkningar som gröpte djupa hål i statens kassakista gav inte de nya jobb som Reinfeldt var så djupt övertygad om. Tvärtom. Samtidigt känns det som desperationen har slagit till och kapporna på statsråden snurrar för fullt i virvelvindarna. I går skrev jag ett inlägg om att den nya linjen från Reinfeldts sida gör att hans löfte till de välfärdsarbetande om "höjda löner", det vill säga sänkt skatt, helt logiskt sätt har upphört att gälla. Jag ser att Johan Ulvenlöv har fångat upp rop från alliansens inre om besked vad som gäller. Inte ens de egna vet färdriktningen.

Samtidigt blir rödgröna samarbetet allt fastare. Överenskommelser presenteras och viljan att kunna förändra det Sverige där klyftorna i dag blir allt djupare. Och så här från ett vintervackert Bommersvik där (S)-ombudsmän från hela landet har samlats blir intrycket ett parti som både har politiken för jobben och för att bryta utvecklingen mot ökade klyftor. Här finns också vardagsberättelserna från hela landet om hur jobbkrisen slår mot enskilda men också om en verklig vilja till förändring. Ska alliansen har en enda liten chans att sitta kvar får Reinfeldts snart lägga fast sin politik. Just nu är det alltför mycket fusk, alltför mycket flipp-floppande och alltför många fel.

 - Fler blogginlägg på NetRoots och Politometern.
Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Björn Fridén sa...

Vi ger er: Sifferlinjen!

inspirerar sa...

Flipp floppande och sifferlinjen nu fattar jag...egentligen inte ,,,men hur kan dom bli så grundlurade och vad är det som gör att det pannkaks kastas mellan monkan och fredde så till den milda grad att dom glömmer människan i Sverige.

Näää jag tar mina nya stillettklackar med lull lull och går hem till mej.

Peter Andersson sa...

Björn: Tack!

Inspirerar: jag håller förstås inte med om att (S) glömmer människan. Tycker tvärt om att det mesta i vår politik utgår från människors vardagsproblem.

Peter