måndag 22 februari 2010

Uppmanad att stanna hemma - och ett skyfflande av ansvar för att tågen går

[uppdaterad]Nej. Det går förstås inte. Men enligt mediernas uppgifter är jag av Stockholms lokaltrafik uppmanad att stanna hemma. I Sveriges huvudstadsregion är det kallt. Snö har fallit över landet. Därför går inte tågen i samma utsträckning som krävs för att transportera folk till jobb och skola. Tunnelbanan går bara under jord. Taxi är nedringt. SJ:s hemsida överbelastat och själv har jag svårt att komma in på SL:s dito. Kaos råder. Visst kan jag rent logiskt förstå det när snön vräker ner. Det gör det inte nu.

Kanske en förklaring finns på SL:s "frågor och svar" om läget. Ett modernt och kundinriktat företag kanske skulle utgå från just mig som kund/resenär. När SL svarar börjar man med meningen:
Det är Banverket som ansvarar för järnvägsanläggningen i Sverige
Jag vill ta mig från Huddinge till Solna. Jag har mindre behov av att få grepp om den svenska ansvarsfördelningen för spår och tågvagnar. Ansvarig minister är kritisk och det är förstås bra.

Madonnan bloggar också..

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?  
 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Britta Sethson sa...

har haft en reflektion över detta också

men här i norr så funkar det

vi har lite längre minne än sörlänningar. vi minns den snö som föll i fjol

Anonym sa...

RE: Britta
Kul detta med norrlänningar som gnäller över stockgolmare som gnäller.

Få se nu ? Har ni hundratals rtrafikleder, tbana, pendel som gör tusentals resor varje dag ? 1. miljoner resenärer ...etc..etc ?

Ni har typ en väg, en rondell, möjligtvis två i de flesta "orter".

Tänk först, tala sedan !