fredag 26 februari 2010

En rödgrön opinionsledning bra grund för samtalskampanj

I går var "alla" samlade på Södertörns högskola för att vara med om avstampet för (S) samtalskampanj. "Ring, Blogga, Knacka dörr,Twittra, Samtala" är uppmaningen till alla valarbetare som ska delta i det som partiet beskriver som den största samtalskampanjen i Sverige. Det verkar som alla entusiastiska valarbetare får ett gynnsamt läge när de startar.

Idag berättar DN/Synovate om en fortsatt ledning för de rödgröna i väljaropinionen. Socialdemokraterna 35,2, Miljöpartiet 9,7 och Vänsterpartiet 4,8 procent. De borgerliga har problem med centern vars väljare till en femtedel har lagt sig på sofflocket. Moderaterna får 27,7 procent i mätningen, Folkpartiet 6,3, Centerpartiet 4,9 och Kristdemokraterna 4,1 procent. Här är förstås KD:s risk att tvingas lämna riksdagen också besvärande för de borgerliga.

Som
Göran Eriksson  tyvärr påminner om i sin analys i SvD har (S) av tradition problem att vinna just slutspurten. Det var länge sen valforskarna kunde berätta om ett plus för partiet de där avgörande veckorna före valdagen. Kanske är dagens mätning tecken på något annat? Det verkar i alla fall som just mobiliseringen av de egna väljargrupperna är bättre hos oppositionen. Många väljare är kvar på den så kallade soffan och kan förstås väckas och vinnas. "Förändring eller fortsättning" var Mona Sahlins beskrivning igår av det valet gäller. 

Läs mer:
- Mona Sahlin om den heta debatten om RUT-avdraget.
- När Per Gudmundson Svd, skriver analys av S-upptakt..så kan det låta, menar Johan Westerholm.
- Johan Westerholm om dagens mätning
- Eva Buskas följer Sahlin under valkampanjen - i går på Södertörns högskola
- SvD om mätningen.

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?  
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

det var försiktigt snack i fikarummet om S-kampanj och dörrknackning, -och det var inga positiva kommentarer om S-Mona Sahlin, tyvärr! KA-förbundet skulle må bra av att sitta och tjuvlyssna ....