lördag 13 februari 2010

SKOP: Rödgrön ledning men allt jämnare

Det kom tydligen en ny mätning under fredagseftermiddagen som jag missade. SKOP:s februarimätning ger de rödgröna ett försprång men läget blir allt jämnare. (S) går framåt. I det borgerliga lägret är folkpartiet den stora förloraren. Man anar att flöden från fp till centern och Kd kan har förekommit för att rädda kvar alla allianspartierna. Den moderata ledningen förefaller bastant, minst sagt.DI berättar mer.

Frågan
är vad som händer om svenska medier börjar sköta sitt jobb. Det finns forfarande ett stort underskott när det gäller utvärderingen av regeringen Reinfeldts mandatperiod. Vad lovade man och hur har man hållit löftena? Dagens nyheters artikel om de brutna jobblöftena borde ha uppmärksammats mer och borde också ha påverkat opinionen. Å andra sidan är det nu som valkampen startar...

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern 
Intressant? 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

7 kommentarer:

Johan Ulvenlöv sa...

De blir fight in på målsnöret!

Peter Strobl sa...

Men Peter!

För 1032:a gången så säger jag detta.
Man kan inte jämföra opinionsundersökningar med varandra om man inte vet frågeställningen.
Skop tex skiljer sig så tillvida att de frågar vilket riksdagsparti gillar du bäst.
Sifo frågar vilket parti skulle du rösta på om det vore val idag.
Två helt olika frågor med helt olika resultat!
Låt oss vänta in de stora drakarna ex SIFO som snart är på ingång.

Anonym sa...

Som småföretagare med ett fåtal anställda vill jag hoppas
att vi inte får en socialistisk regering i höst.

Då kommer all framtidstro blåsas bort och folk som jag kommer inte ha råd att anställa.
Jag kommer i all fall gå i förtida pension med föjd att mina antällda
få gå.
Deppig företagare

Anders sa...

Man skulle kunna hoppas på bättre granskning eftersom regeringen varit så dåliga på att berätta vad de gjort. Nya poliser, 20 000 i Sverige, nässpray och huvudvärkstabletter på ICA, billigare tandvård, 1600 kronor mer i plånboken per månad till sjuksköterska, lärare osv.
Hanterat den värsta finaskrisen sedan 30-talet, skjutit till miljarder till kommuner och landsting för att hantera minskade skatteintäkter pga finanskris.

Är det detta som behöver lyftas fram? Okej, allt har inte blivit perfekt men s nattsvarta beskrivning är kanske inte helt korrekt.

Anonym sa...

Vinner alliansen då är det bara hänga sig, ja så tänker nog många.Samtidigt är det dumt för det är ju det de vill utanförskapet ska göra.

Mer skattesänkningar till välbeställda och en fortsatt förföljelse av sjuka, arbetslösa som inte lär få nåt utan tvärtom man lär nog ta ännu mer.

Anonym sa...

Leder inte opositionen med minst 5%
när man närmare sig valet är de stekta,räkna med att alliansen kommer att öka med 2-3%, idags läget tyder allting på fortsatt
Alliansregering.

Anonym sa...

Leder inte opositionen med minst 5%
när man närmare sig valet är de stekta,räkna med att alliansen kommer att öka med 2-3%, idags läget tyder allting på fortsatt
Alliansregering.