fredag 5 februari 2010

Fortsatt rödgrön ledning i Demoskop

[uppdaterad] Ser att ledningen för de rödgröna består också i Demoskops mätning i dag. Att avståndet mellan blocken krymper till 49 för rödgrönt och 46,2 för borgarna, är en nyttig påminnelse att en valrörelse börjar, inte slutar. Det verkar som väljarna har svårt att förpassa partier ut ur parlamentet. De tre som i förra mätningen låg under fyraprocentsspärren är åter över samtidigt som Sd får stanna utanför.

Gårdagens mätning om Stockholmspolitiken ger signaler om maktskifte i huvudstaden, mycket tack vare en framgång för Mp. I dagens mätning ser framgången inte alls lika stor ut och mp backar.

Centern och Maud Olofssons haveri verkar påverka stämningen i hela alliansen. SAAB-affären har förstås påverkat tillsammans med andra frågor och "affärer". Men det stora är nog att centern har flytt från ideologi och gjort allt för att placera sig till höger om Reinfeldt. Säkert en medveten förflyttning för att vinna röster men som misslyckats. De nya värderingarna passar Maud Olofsson bättre men helt klart inte väljarna.

När borgerliga väljare tänker ta sig an sin uppgift att utvärdera Reinfeldt återstår att se. Man kan rimligen inte uppskatta partier som ena veckan kastar ur sig ett löfte och andra veckan återtar det genom att fläska på med något annat. Sådan har Reinfeldt nu varit samtidigt som han har trasslat in sig i "sifferhärvan" om jobben. Löftesveket om jobben, slagen mot de sjuka för att betala för sänkta skatter och annat som nu ökar klyftorna i Sverige måste helt enkelt straffa sig.

Uppdatering: Ser att Fredrik Pettersson ger en bild av ett centerparti i kris.

 - Fler blogginlägg på NetRoots och Politometern.
Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

Diana sa...

Läs vad Magnus Andersson CUF har att säga och man ser klart och tydligt vilka som är villiga att satsa på ungdomarna ! (http://magnusandersson.blogspot.com/2010/02/skapa-jobb-till-unga-hall.html)

Peter Andersson sa...

Diana. Jag har läst. Däremot håller jag inte med om att "satsa på ungdomarna" med nödvändighet måste innebära lägre löner och sämre anställningstrygghet för ungdomar.

Peter

Nils Dacke sa...

Alliansen kommer att vinna inte för att dom är bra men för det rödgröna laget är så dåligt. För Demokratin är detta en bra händelse då kanske kanske kan Socialdemokraterna gå tillbaka och reformera sitt parti som idag är högst odemokratisk och extremt toppstyrt. Titta på era kamrater i Damnark till att börja med.

och sedan kan kanske S bli ett progressivt parti igen.

Anonym sa...

Hur man än vänder och vrider på det så är faktum att 69.000 fler arbetar år 2009 i en djup lågkonjunktur än vad som arbetade år 2006 på toppen av en högkonjunktur med socialdemokratiskt styre. Det är det enda beviset jag behöver för att konstatera att arbetslinjen och sänkta skatter slår bidragslinjen och höjda skatter.

Att gå till val med löfte om höjda skatter i världens högst beskattade land tyder på dålig ekonomisk insikt. Varför skulle företag välja att skapa arbetstillfällen i världens mest företagsovänliga land om vi höjer skatten?