torsdag 18 februari 2010

De hemliga pengarna och det mest förbjudna bloggtemat

DN:s ledare idag tar, precis som mitt inlägg i går morse, upp de fortsatt hemliga partibidragen till moderaterna. DN har en något annan slutsats:
Att bjuda en nyvärvad medlem på första avgiften är en småsak jämfört med att inför en personvalskampanj ta emot hemliga bidrag på tiotusentals eller rentav hundratusentals kronor 
Samtidigt som debatten tar fart igen om hemliga pengar fortsätter den moderata "valfuskhärvan". Jag har förstått att det är oönskat att man bloggar om det sistnämnda. Men helheten, bilden av hur partierna fungerar och hemlighetsstämpeln på debatten, gynnar ingen. Mina första kommentarer gällde inte själva valfusket utan skrevs när höga politiker i det landsting jag ännu sitter som ledamot började dyka upp i spekulativa artiklar. De första texterna med närapå försvar av utpekade. Men tyvärr: Dagarna går och  frågetecknen växer och blir allt fetare. Dessa måste rätas ut, och då tänker jag på trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholms roll. Och vad är det för "bakåtsträvare och ryktesspridare som förstör förnyelsearbetet..."

Jag skrev tidigare att CGW i lugn och ro borde jobba med att få fart på pendeltågen". Så också nu men det finns all anledning att moderaterna är öppna med "affären". Inte kör hemlighetsstämpeln man använt till partistödspappren till uppgifter som det som sker inom partiet i Stockholm.

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

Michael sa...

Lol Miljontals mennaru väl.?

Anonym sa...

Peter, du får blogga om vad du vill för mig. Det är din egen trovärdighets som undergrävs när balansen saknas. Bara kritik om M ingen mot sina egna när de gör fel innebär tyvärr att din blogg snarare utvecklas till partimegafon än en intressant blogg. Din blogg har varit bra, men nu tycker jag du lämnat det intressanta och tänkvärda bakom dig. Synd för jag har uppskattat din blogg. Jag hoppas givetvis att detta inte är en utveckling av din blogg du kommer fullfölja eller förstärka. Partimegafon bloggar kan man vara utan.

Om du inte gjort det så tycker jag du ska göra det. Läs Johans blogg inlägg och låt hans ord sjunka in.

http://mitt-i-steget.blogspot.com/2010/02/om-odmjukhet-och-rotagg-samt-att-vila.html


MVH

Kent

Af Dunkelspel sa...

Nu har du fel Kent, moddarna kör ju i diket ett par gånger om dan nuförtiden och det känns som om det finns hur mycket som helst att skriva om.
Det här förändringsarbetet och de nya moderaterna var bara blahablaha.
Det är samma gamla fifflare skattesmitare och fuskare som alltid, det går inte att slå på text-TV utan att mötas av en rubrik om den senaste dikeskörningen eller lögnen.

Peter Andersson sa...

Kent
Med tanke på att du är den höga partiföreträdare du är borde du hålla dig för god för den typen av billiga kommentarer. Vi kan möjligen ta en gemensam runda och stänga ner alla bloggar som inte skrev om "remma upp"-affären i vilhelmina. Att icke-postande i den frågan ska ligga till grund för ett utdömande av mig som bloggare är förstås patetiskt.

Ärligt talat tror jag att du får svårare med trovärdigheten om du försöker få en korkat uttalande i norra Norrland till att vara något som hela det socialdemokratiska partiet antyds står för eller ska "ta avstånd ifrån".

Finns det föresten någon fråga du själv inte har skrivit om?

Anonym sa...

Peter, har du läst Johans debattinlägg? Tycker du i så fall att han är lika patetisk som mig?

http://mitt-i-steget.blogspot.com/2010/02/om-odmjukhet-och-rotagg-samt-att-vila.html

Proportioner på saker och ting tycks du sakna.