torsdag 11 februari 2010

Förvirring om Reinfeldt och Borgs skattelöften

I en rad inlägg har jag skrivit om alla turer fram och tillbaks när det gäller moderaternas skattelöften, pensionärskompensationer och om jobblinjen nu överges eller inte. Det senaste beskedet var att "kvinnor får sänkt skatt" med Reinfeldts reservation att pensionärerna kommer först. Själva prioriteringen håller nu Anders Borg fast vid. Däremot verkade finansministern i kvällens Rapport mycket mer osäker på tidsperspektivet än Reinfeldt som varit så övertygad. Jag hörde i och för sig bara direktsändningen och hittar ännu inte inslaget på Play Rapport. Men det lät märkligt.

Det intressanta är väl att det enligt alliansens gamla definition är finansministern som nu lutar åt att "jobblinjen" är död. Hur riktigt det än är att pensionärer och löntagare likställs skattemässigt så har det inte varit en linje som väglett alliansen. Men ju närmare valet  - desto större oro. Å ena sidan en partiledare med fokus på väljarfångst. Å andra sidan en finansminister som lär får ett elände om alla löften om "mer pengar ut och mindre pengar in" ska genomföras.

Jag
slås av att jag nyligen har sett detta beteende. Då minns jag sommarens krisvarningar från Anders Borg. De följdes ett par dagar efter av Reinfeldts Vaxholmsutspel om fortsatta sänkta skatter. Man undrar hur nästa veckas politik ser ut...

- Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

Redaktionen FSIS sa...

Arbetslöshet eller rikedom kan alla numera få ta del av. Läs detta för mer info och din väg till rikedom
http://socialbidragare.blogspot.com/
"Ironi eller är det"

Hoppet är att få något bättre - Rikedom till alla på dom arbetslösas bekostnad.
"Ironi eller är det"

Aurora Gullberg sa...

Undrade just om det är jag eller alliansen som är dålig på matematik...

Peter Andersson sa...

@Aurora jag är inte heller särskilt bevandrad i siffror :-)

P