tisdag 20 oktober 2009

Lite Fp-blåklint i den rödgröna buketten

Efter gårdagens fokus på Sverigedemokraternas skrämmande utspel kanske tisdagen i bloggosfär och medier får ett annat fokus. De rödgröna funderar, åter i Aftonbladet, på hur ansvarstagandet för Sverige bäst ska tas om Sd skulle få platser i riksdagen.

Precis
som Maria Wetterstrand gjorde redan tidigare i Expressens intervjuserie öppnar också Mona Sahlin och Lars Ohly för ett bredare samarbete om Sd skulle komma in.

Man kan onekligen se problem med en del av Centerns nya linje och förstås med KD:s nya verklighetens folk-strategi. Men att spärra SD från inflytande är viktigt för demokratin. Att då ett folkparti som tonar ner Björklunds batongretorik och kanske glider över mer åt Birgitta Olssons mer socialliberala håll är utan tvekan en rimlig lösning i ett krisläge för Sverige. För ett Sd som vågmästare måste betraktas som krisläge.

Att Fredrik Reinfeldt som ju grundade "Allians för maktskifte" är tveksam kan man möjligen förstå. Till Ab säger moderatledaren:
– Vi har inte valresultatet 2010 än. Med tydliga regeringsalternativ minskar intresset för SD, säger statsminister Fredrik Reinfeldt (M).
Det sorgliga sett med Reinfeldts bruna hundögon är väl att hans egen allians i det läget är passé.

Ps.
Något som borde noteras också av "äldstebloggaren" Dick Erixon som i iver att behålla Reinfeldt vid makten har örnkoll på lokala voteringsresultat. Snälla Dick, jag kan om du vill släpa fram motsvarande voteringsprotokoll från andra kommuner där SD och allianspartierna röstar på samma sätt. Löjeväckande.


Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Stefan sa...

Det naturliga om sd blir vågmästare är väl att mp lämnar den rödgröna kartellen, och stödjer alliansen istället, om man nu är så angelägna som man säger om att hålla sd utanför. Tror inte det finns minsta intresse från fps sida, ej heller från Olsson, att stödja ett regeringsunderlag där v ingår som en del.