tisdag 20 oktober 2009

Avklädd Åkesson inte värdig en riksdagsplats

Ser att Åkesson, han ledaren för Sverigedemokraterna, som har stora planer på att nå den svenska riksdagen inte ens har stöd i fakta för hälften av det han påstår. Inte bara Åkesson utan Sd som parti verkar ha det som kännetecken.

När jag skrev ett inlägg igår var det ungfär som i Aftonbladets resultat: Punkterna kommer och punkterna går där Åkesson o hans gelikar häver ur sig osanningar, illa underbyggda fakta om det mesta. Också SvD avslöjar partiet och partiledaren.

Nej
! Någon riksdagsledamot borde man inte bli med den karaktären. Jag håller med Maud Olofsson.

Fler bloggar att läsa: Annarkia, Ett hjärta rött, Andersson på Kungsholmen, på NetRoots.


Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

17 kommentarer:

Anonym sa...

Under 30-talet kunde man läsa följande i Centerns (bondepartiets) partiprogram:

”Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkande av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar”

Nu agerar man likartat genom att ta in islamister i sitt parti och hylla dess idiologi.

Mikey sa...

du tror verkligen själv också att du ska få facit av tidningarna? vill du veta sanningen får du kolla efter själv.


sd redovisar sina källor

http://frianyheter.wordpress.com/2009/10/20/logner-hets-och-grundlosa-pastaenden/


en klok man resonerar kring tidningarnas misslyckade försök att motbevisa Jimmie.
http://stenudd.blogspot.com/

Anonym sa...

Tycker inte du ska ta aftonbladets inlägg som sannhetsenliga. Kolla upp fakta själv, Åkesson och hans parti redovisar sinna källor och kommenterar alla punkterna som aftonbladet tagit upp på sin hemsida www.sverigedemokraterna.se tycker du ska läsa där...

Anonym sa...

S har också en historia där det funnits mörka stunder.
Tycker det blir en dubbelmoral
i diskussionen som är läskig.

-

P-A Hansson i samband med bildandet av koalitionsregeringen med Bondeförbundet 1936:

”Fosterlandskärleken är och kan icke vara villkorlig. Den finns i oss, den leder och driver oss, den är mäktigare än någon annan makt. Just därför böra dess flöden förenas till en gemensam svenskmannagärning för att göra det svenska fosterlandet ett tryggat hem för alla svenskar, på samhörighetens fasta grund.
Vår blågula fana är symbolen för denna samhörighet.”

Mike sa...

Men lägg ägg.

Vad finns det för svenskt och bevara?

Jag lever i lilla mini Usa.

Snacka om att ni svenskar har komplex.

Fullt utvecklade trauman.

Men men för all del.

Fortsätt rösta på dom satansdyrkande frimurarna till politiker boskap.

Muuuuu sa kossan

Anonym sa...

MUUU SLAMEN SA MuuuSLIMEN

Anonym sa...

Läs journalisten Martin Ezpeletas blogg som är länkad till Aftonbladet. Jag vill ha kommentarer på denna.

Gustav Andersson sa...

Till Anonym:

Bondeförbundets partiprogram från 1933 är en skamfläck men lyckligtvis pekar mina egna undersökningar mot att det var en rent intellektuell skrivbordsprodukt från de högerintellektuella som sökte sig till Bondeförbundet i hopp om att kunna skapa ett folkligt radikal-konservativt parti att ställa upp mot den växande socialismen. Historien visade dock att den ambitionen inte hade något stöd i partiets djup. Kort efter att partiprogrammet antagits efter en förmodligen förströdd partistämmodebatt gick nämligen Bondeförbundets mer demokratiskt-liberalt-intressepolitiska flertal ihop med socialdemokraterna om krispolitiken. Under trettiotalet stod Bondeförbundet i mycket tydlig motsatsställning till nazisterna på den svenska landsbygden. Det var i första hand synen på demokratin som stod i fokus för de verbala och även fysiska kamper som utkämpades.

Generellt gäller att alla politiska partier under tjugo- och trettiotalen i växlande utsträckning tog intryck av tidsandan. Ett av de kommunistiska partierna utvecklades till och med till ett nazistiskt dito.

Till skillnad från Sverigedemokraterna har dock Centerpartiet och övriga partier mycket tydligt omprövat sådana ståndpunkter som inte är förenliga med alla människors lika rätt och värde.

Slutligen: Centerpartiet är INTE någon hamn för fundamentalistiska islamister. Att Aldebe skulle stå som riksdagskandidat för centerpartiet är en myt. Däremot har han förnominerats - möjligen av sig själv. Det betyder ingenting för huruvida han kommer att ha en plats på riksdagslistan eller en framtid som medlem i Centerpartiet.

Anonym sa...

Akesson ar vardig en riksdagsplats om tillrackligt manga rostar pa honom . Det ar det enda kriteriet som finns .

Anonym sa...

Jag hoppas att riksdagen inför en lag som förbjuder rasistiska och nazistiska partier i Sverige. Vi kan inte ha psykopater i politiken.

Tecbruden sa...

Ja, man får tydligen vara rasist i Sverige bara man uttrycker sig tillräckligt putsat?
Blir så upprörd över att det finns de som sympatiserar med ett främlingsfientligt parti. Hallå, det är 2009 nu, inte 1939!

http://tecbruden.blogspot.com

Peter Andersson sa...

Tack Gustav för värdefull sakupplysning.

Tecbruden: Du sammanfattar allt lysande. Det räcker egentligen med det du skriver.

Sverige har tack och lov utvecklats med "tidens tand".

Mikey o Anonyma om "fakta": jag ser inte Sverigedemokraternas hemsida som trovärdig faktabank.
Eftersom Åkesson själv backade från delar av detta igår (se mitt inlägg) så frågar man sig vem som talar sanning: fria nyheter eller Jimmie Åkesson.

Att informationen om att landstingen erbjuder omskärelse: är inget avslöjande, är inte något kopplat specifikt till detta och något jag själv har varit med i besluten om i landstinget tillsammans med alla andra partier.

Självklart är det väl bra om ett samhälle med människor från flera kulturer och religionsgrupper kan ta hänsyn till stora helger, inte enbart till kristna dito. JAg fattar att SD ser det som något som "rister och river" i den nationalistiska och främlingsfientliga själen.

Den källa som hänvisas till verkar få fara mycket i arkiven för att hitta så kallade fakta för sina teorier. Men bara det sätt som de så kallade "fria nyheterna" skriver om sina fakta ger mig avsmak och visar det verkliga syftet.

/P

NikTorn sa...

Peter, han backade inte alls på något avgörande sätt. Man anmärkte på semantik och Jimmie höll med om att uttrycket borde strukit under att det var från muslimska länder männen kom ifrån. Men med tanke på att folket i de länder som är överrepresenterade i statistiken är djupt troende muslimer så är det väl rimligt att anta att överrepresentationen därmed är muslimer? Eller vill du bara säga tvärtom för sakens skull? Det verkar nästan så, i debatten om SD så får man bortse från allt vad förnuft heter för att man anser sig verka för en god sak. Du skulle aldrig granska ditt eget partis politik på samma slappa sätt.

Här är Sverigedemokraternas svar på Aftonbladet sk "bevis" på att Jimmies artikel ljuger:

http://www.sverigedemokraterna.net/index.php?action=fullnews&id=1197

Anonym sa...

Problemt med denna disskution är själv skapad i stora drag av muslimer eller invadrarna själva.
Genomt att inte villja integrera sig och acceptera ett främande lands kultur, religion och värderingar.
Vi ser dagligen bevis på detta.

Vårat samhälle har öppnats och gett invandrarna alla möjlgheter att integrera sig men uatn att de lyckas. Vi har språkutbildningar, sjukvård, socialtstöd, yttrandefrihet men sist men inte misnt stort tålamod och förstelse från det svenaks folket.
Dagligen blir vi påminnda om invandraers ovillja att bli intergrerared bara om de måste verkar det som.
Ta en titta på gator och torg, skolor etc.
Barn som i stort sett blivit uppväxta i sverige men klara inte språket då föräldrar själva vägrar att lära sig.
Segrationen är i stort invandrarnas eget fel då vi gett dem alla möjlighetr att integrera sig i det svenska samhället.
De interna motsättningar som vi matas med dagligen via media i deras hemländer kan ch kommer aldrig att kunna lösas utifrån. För den bistar erfarenheten är att detta måste bekämpas innifrån sina egan murar och gränser hur fruktansvärt det än är. Det har hela europa fått erfara genom århundraden.
Titta bara på usas inblandning i mellanöstern har inte let till något positivt.
Nej det vi ser dagligen är interna strider och kamper mellan olika religösa falanger som dödar varandra.
Därav så kan man fråga sig vad gör alla dessa friska fullvuxna muslimska män här i sverige?
Vad fick just de möjligheten att lämna besvaären, villka blev kvar? de som vill kämpa och slåss?.
Detta kan låta fruktansvärt men det är nog det bittra sanningen.

Anonym sa...

Om det nu är så som BRÅ säger att det inte finns någon enda undersökning som är av värde om man undrar över hur många "muslimer" som begår brott, så kanske det vore något att ta fram?

Nu är det naturligtvis så att BRÅ bara spelar dumma. De har visst tagit fram brottsstatistik som sorterar förövarna efter ursprungsland eller efter om föräldrarna är utlandsfödda. Mauricio Rojas skrev t.ex. 2005 (tror jag) en uppmärksammad debattartikel i DN som citerade sådan statistik, och rapporter finns åtminstone tillgängliga på BRÅ:s hemsida.

Denna visar bl.a. att - även efter korrektion för demografiska och socioekonomiska faktorer - personer med två utlandsfödda föräldrar begår 400% mer våldtäkter per person än de med två svenskfödda föräldrar. Man ska veta att i gruppen med "invandrare" - är inräknade även de från våra nordiska grannländer eller Västeuropa. I synnerhet är "invandrare" överrepresenterade när det gäller gruppvåldtäkter.

Inget av detta är förstås någon överraskning för dem som redan lärt sig att alla stora tidningar och alla stora tv-kanaler i Sverige undanhåller eller förljuger fakta om de sociala, ekonomiska och personliga kostnaderna för integrationspolitikens totalhaveri.

Locket på, skygglappar, plugg i öronen och sätt dig och kolla på Zlatan på TV - detta är Socialdemokraternas hela svar på dessa fakta lika tragiska som ovedersägliga. Detta ständiga prat om (SD:s eller någon annans) "verkliga syfte" hit och dit är bara fegt undvikande och inte på långa vägar tillräckligt. Och om man ber om substans? - Zlatan, blir svaret. Patetiskt.

Men SD är på väg in i Riksdagen. Jag spår 6% nästa år, och förändras inget under nästa mandatperiod blir det minst 12% 2014. Missnöjet växer alltsom den svenska undfallenheten och åsiktslikriktningen försvinner med dronten.

Mike sa...

Anonym sa...

Jag hoppas att riksdagen inför en lag som förbjuder rasistiska och nazistiska partier i Sverige. Vi kan inte ha psykopater i politiken.


Ja hoppas vi får Direkt demokrati och kan kasta ut alla politiker och styra systemet själva.

Satansdyrkande frimurare till ledare bör ochså förbjudas.

Anonym sa...

Självransakan alla invandrare.
Hoppas att någon av er alla invandrare kan förmdela vad ni har åstadkommit eller tillfört , positivt eller negativt, det Svenska samhället.

Vill även skicka mitt beröm och beundran för de somalier som har kurrage att återvända och kämpa för sina övertygelser och rättighter i sitt hemland.
Väldigt få har detta kurrage men som dock måste till för att kunna bekämpa överheter och orättvisor.
Titta bara på de senaste festlighterna om Berlin murens fall där tusen tals männiksor fått sätta livet till för att få till en ändring. Beundransvärt.
Slå ett slag för frihetskämpar.