onsdag 14 oktober 2009

Vad är du beredd att göra för 200 miljoner?

Om Stockholms läns landsting kan redovisa att man klarar att hålla köerna under de nivåer som regeringen har bestämt så kan i håva en sådär 200 miljoner. Inte illa. Möjligen inte så långsiktigt men ändå. Jag har länge tänkt den där tanken: Om man vet att ett visst redovisat resultat ger så mycket pengar - vad är man då beredd att göra?

Dagens Eko berättade i morse om en metod, som också har kommenterats av Dag Larsson. Man splittar kön, helt enkelt. Det blir fler köer. Siffrorna hålls låga och pengarna från regeringen kan håvas in efter november. Totalt väntar lika många på vård. Antalet "frivilligt väntande" blir dock fler.

Nu hör jag att socialministern, han med kontakter hos "verklighetens folk", är "fundersam". Och på frågan om kömiljarden verkligen har lett till kortare köer är Hägglunds besked att det "i alla fall har lett till ett fokus på detta...."

Bra jobbat men ruskigt dyrt.

Ps. I vårt landsting finns en not "åt andra hållet" i månadsbokslutet för augusti som nu ska behandlas: "I februari noteras dock en nedgång vilket berodde på tekniska problem hos en vårdgivare".

Gud förbjude att ett sånt tekniskt fel kommer under mätperioden...det kan bli riktigt dyrt.

Fler bloggar på NetRoots.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Peter Högberg sa...

Kan som landstingspolitiker i Sveriges bästa landsting, Kalmar län, bara hålla med att det finns ett problem med att man har olika köer och hur de mäts.

Ska bli intressant att se hur Herr vanligt folk Hägglund löser det.

Kan se en risk att miljarden brinner inne helt.

Peter Andersson sa...

hehe. "Sveriges bästa" :-)
Faktum är att jag var där när jag var på riksdagsgruppen...nån förort till kalmar :-)
...som hade jobbat med genombrottsmetoden i vården. Vi blev fotograferade av lokaltidningen också :-)

Annars hoppas jag att Persson sköter staden, att Jonas Hellberg jobbar hårt och att ni fixar det där länet utan kineser. Såg något om ..oro för just kalmar i DN..häromdagen

p