lördag 17 oktober 2009

Mona Sahlin i Ekots dåligt annonserade lördagsintervju

Dagens upplaga av Ekots lördagsintervju var med Mona Sahlin som gäst. Påannonseringen gav intrycket att här skulle S-ledaren få utveckla tankarna om socialdemokratisk politik inför en stundande partikongress. Kanske till och med något om det rödgröna samarbetet.

Nej. Efter 16 minuter lämnade Tomas Ramberg de två inledande frågorna om: Thomas Bodströms engagemang som riksdagsledamot och advokat samt socialdemokratins förhållande till Sverigedemokraterna, något som Sahlin tidigare svarat tydligt om. Många gånger.

I det tredje ämnet, om hur Sverige behandlade de apatiska flyktingbarn, ett ämne som återkopplade till SD. Efter 24.30 fortsatte Ramberg med "korta frågor", följt av ämnet Lettlands ekonomi.

Jag vet inte riktigt vad redaktionen hade i tankarna när programmet planerades. Men man bör inte förvånas om väljarkåren ibland upplever otydligheter i den politiska färdriktningen. Visst kan det både bero på att partier är mindre bra på att berätta om den. Visst kan det bero på otydligheter i de politiska linjerna.

Ekots lördagsintervju visar att det också handlar om vad som avhandlas och inte avhandlas i program som når en ganska stor publik. Annonseringen om temat "inför kongressen" avspeglades verkligen inte i det program som faktiskt sändes.

Intressan
t? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,