torsdag 22 oktober 2009

Frågan som "Jobb- och bloggkongressen" måste ge svar på

Allt närmare kommer den. En partikongress enligt traditioner sen länge men samtidigt med blicken framåt, idéerna som utgångspunkt och en jätteuppgift att lägga fast kursen för Sverige inför nästa mandatperiod.

Minns du frågan som Karin Åberg ställde till Anders Borg i ett telefonväkteri? "
Hur ger er politik fler jobb?"
Karin accepterade inte några svepande ordalag eller flumsnack. Karin nöjde sig inte med avancerade ekonomiska teorier som för de allra flesta bara blir ordflöden. Karin ville men fick inte svaren. De svaren måste vår kongress kunna ge till Karin, till andra i hennes situation som arbetslös och till alla andra väljare.

Jag är helt övertygad om att socialdemokratin efter kongressens arbete och beslut har svaren.
Förhoppningsvis är det också detta som svenska medier kommer att berätta om för väljarna. Med viss historisk erfarenhet av hur det kan vara kanske en eller annan är tveksam.

är det oerhört viktigt att jobbkongressen också blir en rejäl bloggnärvarande kongress. Johan Ulvenlöv berättar att utöver de jag också nämnde i går så har några tillkommit i dag:
Karin Bergh, Haningeposten, Eva-Lena Jansson, AC Brockman, Fredrik Pettersson , Thomas Hartman, Anna Vikström

Läser att Alexandra Einerstam (HBT-sossen) har planer för sitt kongressbloggande:
Jag kommer att fokusera på de motioner som ligger mig varmt om hjärtat. Det finns en motion, där jag verkligen hoppas att kongressombuden kör över partistyrelsen och den heter Inför moratorium för mer integritetskränkande politik – Gör om gör rätt!, som jag har skrivit om här (och som även finns tillgänglig på Sossar mot Storebror)
Ser att Karin också har bloggat om sin närvaro. Hon vågar sig också på en service till de som kommenterar:
Så vill ni veta mer om vad som händer och om ni har någon hjärtefråga ni vill att jag ska ha koll på under kongressen så maila mig eller skriv under kommentarer i det här inlägget.
Med viss nostalgi läser jag också att Fredrik Pettersson ska göra om sin blogg till en Sörmlandsblogg. Det var länge sen, men jag har faktsikt varit vald som ombud för just Sörmland. Ett nytt jobb som ombudsman gjorde att jag fick växla roll vid det tillfället. Det var långt före bloggarnas tidevarv.

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,