onsdag 14 oktober 2009

Stackars, stackars Fredrik Reinfeldt i tårarnas TV4

slog fyrans nyheter till igen. Rapporterna om dagens partiledardebatt blev i inslaget mycket begränsat när det gäller politik. Jag, som inte haft möjlighet att se debatt direkt, uppfattar att jobben och klimatet var huvudfrågor. Gissade därmed ganska rätt i morgonens inlägg.

Mer speglades de personangrepp som sades förekomma. SVD berättar att Reinfeldt själv kallat Ohly för "kolerisk". "Reinfeldts utbrott mot Sahlin," recenserar SvD. I fyran blir det annorlunda.

TV4 gör som så många gånger förr. Ett inslag där Mona Sahlin och Lars Ohly blir "elaka" och den stackars moderatledaren "offret". I efterföljande intervju får Reinfeldt som så många gånger förr gråta ut inför folket och nästan snyftande berätta att det är dumt att politiker talar illa om varandra.

Den stackars, stackars Reinfeldt. De elaka, elaka rödgröna.

Jag klandrar inte Fredrik för detta. Det är en självklarhet att ta chansen att smeta skiten på de som vill åt hans statsministerpost. Det är uselt av Tv4. Jag såg kort några inlägg på nätet och vet att Reinfeldt med flera (..kanske inte Tiefensee..) skulle ha platsat i ett inlägg om personangrepp.
Reinfeldt är statsminister, nu EU-ordförande och en mycket erfaren politiker. Han behöver inte TV4:s stöd bakom ryggen i riksdagens kammare.

Och som av en händelse hör jag nu i Rapport en i kammaren nästan vrålande Reinfeldt.

Media om debatten: DN, Expressen,

Några bloggar: Karin, Peter H, S-buzz, Martin, Karin2, S-buzz2, Johan, Eva-Lena, Roger.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

8 kommentarer:

Alex sa...

Varför inte passa på att bli än bättre på att föra fram sina åsikter. Se Opinionsskolan: http://www.facebook.com/home.php#/pages/Opinionsskolan/151307363604?ref=ts

Peter Andersson sa...

tack för länken, Alex.
Nu är det inte det mitt inlägg handlar om, om det var det du syftade på.. (eller partiledarna i debatten...??) Mitt inlägg handlade förstås om det jag tycker är riktigt uselt i journalistiken. Tyvärr kryllar det av såna exempel.

p

Kristian sa...

Politiker bara äcklar en mer och mer.

Blir bara mer och mer självklart för alla att dessa frimurande stansdyrkande stofiler inte gör något annat än ljuger och stjäl.

Bästa man kan göra med dessa pedofiler,stofiler osv är att stampa dem hårt i ansiktet med bajs under stöveln .

Som man säger Skitstövlar.

Anonym sa...

Förra veckan var det en rubrik i DN som väckte sossarnas missnöje (ngt om att allt fler tog Reinfeldts parti vill jag minnas). I dagens debatt (som du i efterhand kan se i sin helhet på nätet) underbyggde Mona Sahlin sitt inledningsanförande bl.a. på två tidningsrubriker, en i tidningen Metro (som väl f.ö. knappast kan ses som en av de mer seriösa alsterna) och en i AB (vars seriositet också kan ifrågasättas). Och nu detta inlägg som delvis tycks grunda sig i att du läst en rubrik i dagens SvD (vars rubriksättning också är helt åt fanders kan jag meddela som följde debatten i SR:s direktsändning och för säkerhets skull även sett delar av den på TV4:s webbkanal).

Är det så som jag länge misstänkt? Att ni sossar anser rubrikerna vara det viktigaste och därför grundar era åsikter och uttalanden mer på rubrikerna än på själva innehållet i den text som står under?

För övrigt anser jag det väldigt vågat av dig att ha så pass bestämda uppfattningar om vem som angrepp vem i en debatt som du medger att du inte sett.

V

Peter Strobl sa...

Anonym, men jag hade förmånen att se hela debatten:)
Både intressant och givande. Kanske mest intressant hur nervös Fredrik Reinfeldt stundtals var.
Notera hans kroppspråk, minspel för den som kan se delar av debatten igen.
Den statsmannakostym som Reinfeldt ibland bär på bra sätt var som bortblåst. Istället såg vi igen prov på den överlägsenhet och arrogans som kan bli Reinfeldts fall.
Lyssnade som hastigast på P1 och dess efterkommentar där Sahlin fick mycket beröm både sakpolitiskt och som debattör.
Ja, just det SR styrs ju av S, glömde det, så det är säkert ingenting i programmet som är korrekt återgivet:)

Anonym sa...

RE: V

Jag såg stora delar av debatten. Särskilt början och jag reagerade redan på Reinfeldts inledningsanförande. Det kan man väl säga slog an tonen.

Sedan reagerade jag också på TV4.
Riktigt illa gjort, men genomskinligt.

//Erik

Bo Widegren sa...

Egentliogen är det väl inte så märkvärdigt att TV 4 övergår till att bli en öppet borgerlig kanal. Det är ju så som DN och SvD och alla övriga 100 borgerliga dagstidningar fungerar som utökade valbroschyrer. En helt annan sak är att det är ganska otäckt ur demokratisk synvinkel att flertalet "privatägda" media så klart gynnar den andra sidan. Men ägarna vill väl ha politisk valuta för sina insatser precis som exempelvis Berlusconi.

Anonym sa...

Tog inte lång tid innan jag fick min misstanke här ovan bekräftad.

http://svenssonliv.blogspot.com/2009/10/jag-sitter-garna-i-reinfeldts-bastu.html

/V