söndag 17 maj 2009

Har borgerligheten någon framtid?

Strax före första maj hade jag tröttnat helt på den mediala krisrapporteringen om socialdemokraterna. Då var bilden att första maj skulle bli katastrof, Wanja skulle bli utskälld, Mona beskrevs nästan som inför ett sista politiskt framträdande. Vissa har fortsatt efter det lyckade första maj, ex Svd:s ledarskribenter. Dagens mätning från SIFO har egentligen ingen betydelse. Det är bara valdagens siffror baserade på riktiga, avlämnade valsedlar som gäller. Men ändå. Visst känns det bättre att jobba i en slutspurt av valrörelse med lite ljus än lite mörker.

Oppositionen ökar
idag gapet till Fredrik Reinfeldts regeringspartier. Läget mellan blocken är 48,7 procent för S, v, mp mot 45,1 procent för den borgerliga regeringen. Den som vill bygga politik för framtiden måste glädjas. De unga väljarna står för en fullständig demolering av det borgerliga alternativet. De rödgröna idéerna stöds av en kompakt majoritet av de unga. Man måste med fog fråga sig om bogerliga värderingar har någon framtid i Sverige. Det verkar inte så.

Läs mer.
Bloggar på Knuff, samt: Kristian Krassman som pekar på att de unga föredrar de rödgröna: 66,7 % mot 25,2& för den borgerliga regeringen. Framtiden tillhör uppenbarligen de rödgröna. Robert Noord som pressar Reinfeldt på svar: kommer moderaterna att bygga en regering på Sverigedemokraterna? Reinfeldt smiter skandalöst nog från att svara. Peter Swedenmark noterar att I motsats till vad man kan tro då man följer debatten så är det fler som vill ha förnyelse (rödgröna gänget) än fortsättning (alliansen).
Peter Johansson, Svensson, Janne Pettersson, Mer: Expressen, DN, Ekot,

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,