tisdag 20 juli 2010

Hägglund: "Budskapet från regeringen kan bli väldigt hårt"

Det verkar vara KD-ledaren Göran Hägglunds dag i medierna. I alla fall i de som har särskilda partiledarintervjuer. GP:s variant är mest ett personporträtt. Två saker sticker om möjligt ut: dels talar Hägglund om en kontrast till arbetslinjen: "Relationslinjen" som i rubrikform blir att livet är mer än att konsumera. Den andra punkten är att Hägglund ser (de egna byråkratier han har styrt i  fyra år) som hinder för invandrares möjligheter att jobba.
– Invandrare i vår tid blir klienteliserade, hindrade från att arbeta. Vårt samhälles institut­ioner skall ta hand om människorna. De blir fråntagna den handlingskraft som fått dem att orka ta sig till oss.
Expressen har en liknande intervju. Finns inga större nyheter men självklart reagerar jag när landets socialminister får frågan "Driver Anders Borg arbetslinjen för hårt? och svarar:

– Jag tror att budskapet ibland, budskapet från regeringen kan bli väldigt hårt.
Göran Hägglund kan mot bakgrund av politiken riktad mot exempelvis sjuka gå ett steg längre. Det är tyvärr inte bara budskapet som är hårt.

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Christer sa...

Kan du inte förklara vad som är så hårt mot de som är sjuka...och de som tydligen inte var så sjuka? Vi har ju miraklet med den cp-skadade göteborgaren som tydligen blev frisk nyligen.

Det blir lite luddigt och diffust när man bara säger ordet hårt.

Tacksam för svar

Peter Andersson sa...

Christer: Det är sveriges socialminister som använder begreppet "Väldigt hårt" om regeringens budskap kring den så kallade arbetslinjen. Exemplen är väl åtskilliga på den som har drabbats, både av utförsäkring och lägre ersättning. Den granskning som nyligen kom om hur det hade gått för dem som sades kunna tillhöra arbetskraften är talande.

http://peterlandersson.blogspot.com/2010/07/de-gjorde-vagen-for-tidigt-de-som.html

Fusk ska stävjas och fuskare ska hanteras av rättsväsendet.

/pa

Anonym sa...

Christer vilken värld lever du i? Det fuskas i alla system men det är inte ok med kollektiv bestraffning.
Och vi har ju aldrig fått se några siffror på att fusket skulle vara så omfattande inom sjukförsäkringen om inte du kan visa upp några...?

Fusk ska aldrig uppmuntras men då kanske det hade varit mer rättvist att angripa skattesmitare för det finns betydligt mer att tjäna in där.
Och det hade varit rimligare att förbättra systemet som socialdemokraterna gjorde än att straffa de som är sjuka.
Ring gärna LO och TCO och lyssna på deras erfarenheter av sjukförsäkringen.

/Skrebban

Anonym sa...

En till sak... Om man nu tror på kristen kärlek hur kan man då tycka att det är ok med att skapa större klyftor i samhället? Att försämra för de med tuffare förutsättningar... Bah, tror inte KD har så mycket med kristen kärlek att göra.
Jesus ser jag som den förste kände socialisten :)

/Skrebban